Sommige mensen zijn helemaal fan van Zara. Snap ik best, ze gaan mee met trends en de prijs is laag. Maar wat ze nu toch allemaal online hebben staan… Man, man, man.

Ik was op Instagram aan het kijken naar de Insta storys van de mensen die ik volg en toen zag ik tot mijn verbazing een witte broek van de Zara. Een broek kan je het overigens niet echt noemen, het heeft meer weg van een rollade netje. Ik was benieuwd wat voor een kleding ze nog meer online hadden staan want ik wist echt niet wat ik zag. 

Ik begon bij de sneakers. Daar kan je namelijk niet veel aan verpesten toch? Nou Zara kan dat prima. We snappen dat je kijkt wat andere merken doen en daar inspiratie uithaalt. Maar Zara heeft gewoon een slechte kopie gemaakt. Ze hebben duidelijk gekeken naar de Adidas NMD Hu (een versie gemaakt met Pharrell). Ze hebben enigszins de kleuren veranderd maar wauw. De bovenste is van Adidas de onderste van Zara dus oordeel zelf.

Er moest meer zijn. Dus ik ging even verder tussen de sneakers kijken en tot mijn verbazing stond daar nog een mismaakte kopie van een Adidas sneaker. De zool is in ieder geval een soort wannabe Adidas Boost zool. Het bovengedeelte is meer afgekeken van Balenciaga… 

Schaamteloos… Ik kon het niet meer aan om verder te kijken naar sneakers dus ik ben weer terug gegaan naar de jeans. Ik moet zeggen, ik ben ook daar snel mee gestopt. Het volgende exemplaar heeft meer stof dan het rollade netje waarmee dit artikel begon, maar ik zou ‘m niet aantrekken als je je schoonouders gaat ontmoeten. Scheuren, ritsen en teksten dus tranen met tuiten. Less is More geldt duidelijk niet aan de designtafel van Zara. 

Ik word er allemaal niet vrolijk van. Maar laten we dit artikel wel vrolijk afsluiten. De Zara heeft ook prima items in de schappen hangen. En de eigenaar van de Zara is één van de rijkste mannen op aarde. Het zal hem dus aan zijn reet roesten wat Roman hiervan vindt. Groot gelijk.

DEEL
Teveel schoenen om op te bergen, een hart dat sneller gaat kloppen bij elke nieuwe collectie van Supreme en Stone Island en ook nog eens een passie voor dry denim. Mijn inkomen gaat dus naar kleding inderdaad... Ik ben werkzaam in de modebranche en eet veel te vaak buiten de deur. En dan het liefst hamburgers en kreeft. Al deze passies bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik Daily Supply ben begonnen. Want zo kan iedereen een beetje meegenieten.