Een goede parfum vinden kan lastig zijn. Sterker nog, je zal flink wat miskopen meemaken voordat je de perfecte parfum hebt gevonden.

Dit probleem hebben wij van Daily Supply ook allemaal meegemaakt. En zelf twijfel ik nog steeds een beetje wat nou mijn favoriet is. Om jullie een beetje te helpen hebben we onze favorieten op een rijtje gezet. We zijn allemaal heel verschillend dus wellicht past één (of meerdere) van deze geuren bij jou!

Dior Sauvage

Dit is mijn laatste aanwinst en ook mijn huidige favoriet. Maar nog belangrijker, het is ook de favoriet van mijn vriendin. Het is een krachtige maar frisse geur die ik nog niet eerder heb geroken. Deze geur moet ook het nieuwe ‘parade paardje’ worden van Dior. Na vele jaren heeft François Demachy, parfumeur-créateur voor Dior, een nieuwe klassieker ontworpen en heeft daarin gedurfde ingrediënten gestopt. Bergamot, elemi (plantsoort) , szechuan peper en roze peper, vetiver (ook een plant) en geranium zijn de ingrediënten die de geur maken. Deze klinken vrij heftig maar ik beloof je, het is een samensmelting die je niet meer loslaat. Je kan Sauvage hier halen voor €64,- (60ml).

Chanel Allure Pour Homme

Dit is misschien wel de ultieme geur. Zelf heb ik deze geur een lange tijd gebruikt en dit is de all-time favoriet van Jaime. Het is een makkelijke geur die je altijd kan dragen, ongeacht de gelegenheid of seizoen. Het is een oriëntaalse houtachtige geur die werd uitgebracht in 1999. De Parfumeur achter dit parfum is Jacques Polge en die beste man heeft goed zijn best gedaan. Er zijn meerdere varianten van Allure Pour Homme gemaakt nadat deze geur zo’n succes was geworden. Ik ken weinig mensen die niet van deze geur houden. Wil je dus voor veilig gaan maar niet voor saai, dan is dit je keus. Koop hier jouw fles Chanel Allure voor €61,- (50ml).

Diesel Only The Brave ‘Tattoo’

Deze editie van de ‘Only The Brave’ lijn van Diesel is de favoriet van Hidde. Het is een krachtige en erg mannelijke geur. Ik denk ook dat dit de meeste mannelijke flacon is die in dit rijtje voor zal komen. De illustraties zijn gemaakt door Mister Cartoon, een beroemde tatoeëerder uit Los Angeles die al veel celebs heeft voorzien van een tatoeage. Ook dit is een houtachtige geur net als Allure maar geloof me hij is compleet anders. Er is gebruik gemaakt van appel, mandarijn, salie, peper, tabak en uiteraard verschillende soorten hout. Een voordeel van deze parfum is ook de prijs, je kan ‘m hier al halen voor €37,- (50ml).

Tom Ford Noir

Deze geur van Tom Ford gebruik ik regelmatig. Ik twijfelde dan ook tussen deze en Sauvage als favoriet. Dit is een erg complexe en zware geur. Geloof mij, je houdt hiervan of je vindt het drie keer niks. Maar als je er van houdt laat je hem niet meer los. Dit is een geur waarmee je echt een statement kan maken, waarmee je kan laten zien dat je een eigen mening hebt. Verwacht dus geen Davidoff Cool Water (niet lullig bedoeld) luchtje die verwaaid na 45 minuten fietsen met tegenwind. Het is een kruidige geur die lang blijft hangen. Deze geur kan ik het beste omschrijven als de meest imposante man op een Black Tie party, die zeker iemand meeneemt naar huis. Deze geur is alleen als Eau de Parfum verkrijgbaar en dat kost je hier €83,- (50ml).

Damn Good Soap ‘Solid Cologne The Streets’

En van een Black Tie party gaan we naar heel iets anders. Dit is de favoriet van Oskar en geloof mij, dit vindt je niet bij de ICI Paris. Is het parfum, is het wax? Uhm, eigenlijk een beetje van beide. Het is ‘solid’ dus je kan het niet sprayen zoals een gewone parfum. Het ruikt echter wel gewoon naar parfum. Omdat het een solide substantie is zit het in een klein potje, ondanks dat dit potje klein is kan je er wel super lang mee doen. Je moet even met je vinger erdoorheen, wrijf het in je nek en je bent weer helemaal fresh. Het is een kruidig maar zoete geur die je flink wat extra mannelijkheid zal laten uitstralen. Te koop bij Damn Good Soap zelf voor €19,95,-.

Jimmy Choo Man Intense

Deze geur hebben we speciaal uitgekozen omdat het een perfecte geur is voor de wintermaanden. Het is namelijk een sterke aromatische geur die lang blijft hangen. Moet je dus door weer en wind naar je werk of school dan is dit een aanrader. Het is een nieuwe geur die sinds 2016 verkrijgbaar is. De topnoten (meest aanwezige geuren) zijn meloen, lavendel en mandarijn. Jimmy Choo heeft geprobeerd hun mannen geur nog mannelijker te maken met deze ‘Intense’ editie, en dat is aardig gelukt. Deze geur kost je €59,- en is hier verkrijgbaar.

We hopen dat we jullie een beetje hebben geholpen. Parfum is natuurlijk heel persoonlijk en je kan het beste gewoon de parfumerie binnenlopen en gaan testen. Neem dan dit lijstje mee en wie weet is onze huidige favoriet straks jouw nieuwe favoriet.

DEEL
Teveel schoenen om op te bergen, een hart dat sneller gaat kloppen bij elke nieuwe collectie van Supreme en Stone Island en ook nog eens een passie voor dry denim. Mijn inkomen gaat dus naar kleding inderdaad... Ik ben werkzaam in de modebranche en eet veel te vaak buiten de deur. En dan het liefst hamburgers en kreeft. Al deze passies bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik Daily Supply ben begonnen. Want zo kan iedereen een beetje meegenieten.