Het is misschien wel het meest onderschatte item in de leeftijdscategorie waarin ikzelf verkeer. Als ik kijk naar leeftijdgenoten, rond de 25 jaar dus, dan schrik ik soms wat zij om hun pols hebben. Moet je nagaan als je zo’n monster draagt naar je eerste date of nog erger, als je aan de LSD zit….

Ik besloot hulp in te schakelen. Ik had het gevoel dat ik op deze manier de wereld om mij heen een stukje mooier zou kunnen maken en dat mensen er ook echt wat aan zouden hebben. Ik schakelde de hulp in van mijn goede vriend Jasper Lijfering. Bekend van de horloge zaak Amsterdam Vintage Watches en van TV (mama he made it).

  1. Sollicitatie

Je wilt een goede indruk maken, maar je wilt niet zo hard stunten dat het lijkt alsof je al meer verdient dan je wellicht toekomstige baas. Laat je Patek dus maar thuis en ga voor een sophisticated look met een IWC Vintage Dress Watch. Zo kom je helemaal goed voor de dag bij elk bedrijf dat gevestigd is op de Zuid-As in Amsterdam.

  1. Taakstraf

Als je dus niet bent aangenomen, of je ambities liggen in de onderwereld, kan het zijn dat je het criminele pad gaat bewandelen. Nu sta je dus langs de weg. Je bent een succesvolle crimineel maar op één of andere manier ben je toch gepakt. Denk aan je reputatie, ze moeten niet gaan denken dat dit je normale baan is of dat je dit doet uit liefdadigheid. Respect moet je behouden. De Rolex Sea-Dweller zorgt daarvoor en zo laat je zien dat je money hoog is. Ga alleen niet voor goud. Je weet namelijk niet wie je vuil-prikkende collega’s zijn en strak word jij geprikt….

  1. Eerste date

Je wilt haar (of hem, we don’t judge) omver blazen. Zorg dus dat je horloge goed zichtbaar is. Bedenk wel, wordt er gespot dat je een duur horloge draagt, dan zal je ook de hele avond moeten betalen. Extra tip, mocht het nou erg geslaagd zijn en het resulteert in een worstelpartij in de slaapkamer; laat dan die Omega Seamaster om je wrist, deze is namelijk erg waterdicht. “You can leave your watch on” – *Joe Cocker voice.

  1. Zuipen en vroeg op

Je hebt je kop eraf gezopen. Waarschijnlijk ben je je telefoon verloren en een wekkerradio heb je al lang niet meer. Mocht je nog thuis wonen kan je moeders vragen om je te wekken maar dat is toch wel het minst fijn wakker worden van allemaal. Draag daarom de Jaeger-LeCoulture Memovox. Hier zit een alarm in die je ondanks je kater redelijk fijn en op tijd wakker maakt.

  1. Tijdens een LSD trip

Dit is misschien wel de belangrijkste. Waarom? Nou stel je zit in je trip en je gaat verschrikkelijk lekker. Wat wil je dan dat absolute niet gebeurt? In paniek raken. Natuurlijk ervaart iedereen LSD anders, maar je knalt voor je gevoel naar de maan. Maar wat als jouw horloge daar helemaal niet tegen kan? Hele gekke atmosfeer hebben ze daar. Don’t worry, draag de Omega Speedmaster. Dit is het eerste horloge dat ooit op de maan is geweest en er is dan geen reden voor paniek. Zo zit je als een baas je trip helemaal uit.

  1. Een feest waar je eigenlijk niet wilt zijn

Waarom je überhaupt naar een feest gaat waar je niet wilt zijn weet ik ook niet, maar ik ben er ook geweest. Soms is het een beleefdheid dingetje. Dit is wel de uitgelezen kans om dit feest naar je hand te zetten. Of in ieder geval naar je hand te laten kijken. Haal alles uit de kast. Met een gouden Patek steel je de show, zelfs als je bij de Oscars bent.

  1. Meeting with the wise guys

Je bent iemand die niet bang is om zijn handen vies te maken. Meer zwart dan wit geld en Scarface is heiliger voor je dan de Bijbel. Je hebt natuurlijk dan ook zulke vrienden (zaken partners). Er is dan maar één horloge die je kan dragen, de Rolex Day-Date. Dit was het meest geliefde horloge onder de gangster en eigenlijk een echt status symbool.

BewarenBewaren