Het nog redelijke jonge merk About Vintage heeft in de korte tijd dat ze bestaan al een hoop mooie horloges uitgebracht. Nu is het tijd om nog een stapje verder te gaan en een horloge te maken van ongekend hoge kwaliteit. 

De horloges van About Vintage zijn zijn in een simpel wordt te omschrijven namelijk stijlvol. De oldschool look met de blauwe accenten die bij sommige gebruikt worden in sommige modellen maken het een plezier om naar te kijken. Je raad het vast al: ik ben een fan en ja, ik heb sinds het begin al een horloge van About Vintage.

About Vintage is niet nieuw op Kickstarter en ook het nieuwste model van het bedrijf wordt via de site gelanceerd, namelijk de 1971. De 1971 is het tweede automatische horloge dat ze maken en heeft een hele cleane, klassieke look. De donkerblauwe wijzers zijn ook lekker onopvallend waardoor het horloge echt bij elke gelegenheid gedragen kan worden.

Wat het horloge echt speciaal maakt, is dat het uurwerk aan de Zwitserse standaarden voldoet. Iedereen weet dat de beste horloges uit Zwitserland komen. Maar er is ook een heus keurmerk waar een Zwitsers uurwerk aan moet voldoen als het zichzelf een Zwitsers uurwerk wil mogen noemen. Deze standaarden zijn vastgelegd in 1971 waar ook gelijk de naam van het horloge van komt. Grappig om te weten is dat al de horloges van About Vintage zijn vernoemd naar jaartallen die belangrijk zijn in de historie van horloges. About Vintage is zelfs zo zeker van de kwaliteit van het horloge dat ze een garantie geven van 10 jaar.

About Vintage heeft binnen 21 uur hun doel bereikt op Kickstarter en je kan nog steeds een horloge bestellen voor flink onder de verkoopprijs die rond de 950 euro zal zijn. Het horloge zal ook niet massaal geproduceerd worden. Zo zullen er maar 1971 stuks gemaakt worden om het model exclusief te houden. Check hun Kickstarter filmpje hier.