Als je een tafel nodig hebt denk je snel al aan Ikea of een meubelwinkel in een meubelboulevard. Echt unieke tafels heb heb je daar niet. Gelukkig maakt Vanouds echt meesterwerken. 

Vanouds bestaat sinds 2012 en specialiseert zich in het maken van tafels. Wat Vanouds anders maakt is de ambacht en tijd die er in de tafels wordt gestoken. Het maken van een tafel kan dan ook 4 tot 8 weken duren. Maar dit is misschien nog maar het kortste gedeelte van het hele proces. Zo is het notenhout dat gebruikt wordt voor de tafels ±150 jaar oud. Het notenhout is afkomstig uit de Ardennen. Na het kappen moet het hout nog minimaal 4 jaar drogen voordat er een tafel van gemaakt kan worden. Er wordt gebruik gemaakt van de natuurlijke vorm van de boom waardoor elke tafel uniek is.

De tafels krijgen het mooie glans effect door een epoxylaag. Het epoxy maakt de tafel niet alleen heel mooi, maar het zorgt er ook voor dat de tafels heel onderhoudsvriendelijk zijn. De poten van de tafel zijn van staal en geeft het geheel een robuuste twist. Aan zo’n unieke tafel hangt wel een prijskaartje. De tafels van Vanouds beginnen bij €3630,-.

 

DEEL
Sneakers, Hip-Hop, pomades en burgers zijn een paar van de dingen waar je mij wakker voor kan maken. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar de nieuwste tech en gadgets. De beste combinatie vind ik een paar sneakers met een dry selvedge en dit draag ik eigenlijk ook elke dag.