Unrobe ‘Heroes of Waste’ capsule collectie

0

De Unrobe ‘Heroes of Waste’ capsule collectie is een win win voor zowel mens als milieu. Unrobe brengt met deze collectie een ode aan de Amsterdamse vuilnisman.

Heroes of Waste

Door middel van een ‘zero-waste’ collectie wilt Unrobe duurzaam op de markt staan. Zo is deze collectie enkel via pre-order te bestellen om overproductie tegen te gaan. De reden hier voor? Vrij simpel. Kijk bijvoorbeeld naar H&M die 4,3 miljard onverkochte kledingstukken heeft liggen of een Burberry die zijn overbodige voorraad laat verbranden om het merk te beschermen. Daan Ubachs en Koen Warmerdam, de oprichters van Unrobe hopen hiermee de massaproductie in de mode-industrie tegen te gaan. Zo won Unrobe vorige week de Vedis Innovative New Retail Champion 2018 Award.

Deze ‘Heroes of Waste’ collectie is om deze reden dan ook gëinspireerd op de Amsterdamse vuilnisman. De mensen die er voor zorgen dat onze straten schoon blijven. Zo zien we kleurencombinaties van fel oranje en donker blauw terug met daarop reflecterende details op de borst en capuchon. Volgens Daan en Koen zouden dit ook de kleuren van voorjaar 2019 moeten worden. Samen met Gemeente Amsterdam hebben Daan en Koen een aantal vuilnismannen weten te strikken die maar al te graag mee wilden werken aan een lookbook. De foto’s zijn gemaakt op de Amsterdamse Zeedijk en in het duurzame afvalzamelingsgebouw van de gemeente.

Heroes of Waste

“Het is leuk dat een duurzaam kledingmerk op een creatieve manier aandacht vraagt voor het afvalprobleem en onze vuilnismannen wil eren. Daar wilden we graag onze medewerking aan verlenen”, zegt Ronald Boekhout van Solinge, manager afvalinzameling van de gemeente Amsterdam.

Bestel de ‘Heroes of Waste’ collectie nu via pre-order op de webshop van Unrobe. De voorverkoop sluit 30 december. De productie zal begin februari 2019 thuis bezorgd worden. Bekijk al de beelden van deze capsule collectie nu hieronder!

Heroes of Waste Heroes of Waste Heroes of Waste Heroes of Waste Heroes of Waste Heroes of Waste Heroes of Waste Heroes of Waste