Het Amerikaanse horloge merk Timex bestaat al een paar jaartjes. Om precies te zijn bestaan ze al meer dan 160 jaar. Dit vraagt natuurlijk om iets speciaals en dit doen ze met de Waterbury Red Wing.

timexZoals de naam al doet vermoeden is een ander Amerikaans bedrijf betrokken bij het maken van de horloges, namelijk Red Wing. Ze zijn niet betrokken bij het ontwerp van het uurwerk, maar produceren de horloge band. De band wordt van hetzelfde leer gemaakt als de Red Wing schoenen, wat betekend dat ze waarschijnlijk heel lang mee gaan. Ze hebben daarnaast alle gaten op de band genummerd wat je niet vaak op een horlogeband ziet. Het gehele horloge heeft een mooie workingman look en met zo’n klassieker kan je bijna niet fout gaan. De horloges zijn waterbestendig tot 50 meter en de cijfers lichten op in het donker. Er wordt dus ook zeker niet op functionaliteit bespaart.

Het uurwerk zelf komt in 3 maten: 38mm, 40mm en 42mm. Het maakt dan ook niet echt uit of je een dunne of dikke pols hebt. Een van de modellen zal goed bij jou staan.

timex