Stone Island en NikeLab brengen Sock Dart uit

NikeLab en Stone Island werken regelmatig samen aan innoverende collecties. Nu hebben ze samengewerkt aan een drietal sneakers en het resultaat mag er wezen!

Het gaat om de Nike Sock Dart Mid. De Sock Dart heeft de afgelopen twee jaar een flinke comeback gemaakt, mede dankzij Hiroshi Fujiwara/Fragment Design en een aantal cleane General Releases. Met een collaboration zo vroeg in het jaar belooft ook 2017 veel goeds voor deze sneaker! Van Stone Island weten we dat ze niet zomaar een colorway op een sneaker gooien, maar dat ze grenzen verleggen en buiten de gebaande paden gaan, zowel qua design als qua materiaalgebruik.

De Nike Sock Dart was Nike’s eerste sneaker die een machine-geweven bovenwerk had en werd al gereleased in de 00’s, ver voordat de wereld het inmiddels zeer populaire Flyknit leerde kennen. De sneaker was zijn tijd dus vooruit! Het geweven bovenwerk van de Stone Island collaboration heeft een soort ‘rain camo’ gekregen, die vooral bij het bovenaanzicht goed zichtbaar is.

Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Olive Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Navy Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Black

Stone Island is met het silhouette aan de haal gegaan door de sneaker wat op te hogen. De verhoogde enkel wordt gevormd door een soort leren binnensok, die gelijk meer padding aan de achterkant en dus meer comfort biedt.

Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Olive Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Navy Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Black

Als we verder naar de hiel kijken, zien we dat het kunststof hielstuk een reliëf heeft gekregen. Het lijkt haast wel op deze ge-3D-print is en of er een soort vingerafdruk op staat.

Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Olive Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Navy Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Black

Hoewel nog niet alle details over de schoen bekend zijn, zullen ze waarschijnlijk alle drie op 26 januari uitkomen. De prijs is ook nog niet bekend, maar wij schatten dat je hier zo’n €200 voor neer kan tellen. Zodra dit alles bevestigd is, zullen we dat uiteraard laten weten via een update!

END.Clothing heeft in ieder geval via Instagram aangekondigd dat zij stockist zullen zijn van de Sock Dart Mids. Daarnaast zullen ze sowieso releasen op de NikeLab sectie van Nike’s webstore.

We moeten helaas nog even wachten tot het de 26e is, maar tot die tijd moeten we het doen met deze shots!

Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Olive Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Navy Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Black Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Olive Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Navy Stone Island x NikeLab Sock Dart mid Black

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!