Skepta laat in nieuwe song weten dat hij ‘No Security’ nodig heeft

108

Dat de Engelse grime rapper Skepta vrijwel altijd keiharde bangers dropt, is al een tijdje bekend. Zijn album Konnichiwa heeft miljoenen streams en nog niet zo lang geleden was Skeppy samen met A$AP Rocky te horen op de track ‘Put that on my Set’, die op het Cozy Tapes: Vol. 1-album van A$AP Mob verscheen. No Security

Het komt niet iedere week voor, dat Skepta een nieuwe track uitbrengt. Dat is maar goed ook, want juist het feit dat hij de tijd neemt om aan nummers te schrijven zorgt er volgens mij voor dat ze zo goed zijn. 27 weken geleden deelde de Engelse grime rapper al een snippet van zijn nieuwe track op Instagram met de hashtag #NoSecurity, waarop hij te zien is in een Supreme Fall/Winter 2016 Patchwork Anorak (één van de meest gehypede items van vorig jaar).

#NoSecurity 🌍

A post shared by SKEPTA (@skeptagram) on

Inmiddels zijn we een halfjaar verder en gister postte Skepta dan eindelijk een aankondiging van zijn nieuwe track ‘No Security’ op Instagram.

NEW movie. Link in bio 🎥

A post shared by SKEPTA (@skeptagram) on

In de caption noemt hij het nogal specifiek een movie… De videoclip van de track is dan ook op z’n zachtst gezegd bijzonder te noemen. We zien Skepta namelijk met een paraplu in de plas water dansen (als een soort Charlie Chaplin), waarna hij zich verkleed als de Incognito-tabblad-man, huppelt in een ruimte vol met spiegels, vervolgens shirtloos een paar paspoppen in elkaar zet en ook nog eens danst op een diner-tafel bij een herenclub vol oude mannetjes. Dit alles doet hij natuurlijk geheel in stijl en dus op een paar verse sneakers. In de videoclip zien we hem onder andere een paar All White Nike Air Force 1 Low’s en een paar unreleased All Black Nike Air Vapor Max x Comme des Garçons dragen.

Met al die visuals op je beeldscherm zou je haast vergeten op de lyrics te letten… Wat Skepta met deze track duidelijk wil maken is dat hij geen beveiligers om zich heen hoeft. Als je hem wilt pakken, dan is-ie klaar voor je. Je kan hem killen, maar hij laat zo’n legacy aan muziek achter dat hij (bij wijze van spreken) voor eeuwig leeft. Als hij het wel overleeft, komt hij persoonlijk achter je aan.
Daarnaast laat hij weten een hekel te hebben aan muzikanten wiens fame naar hun hoofd is gestegen. Skepta liet al vaker op tracks horen dat hij af en toe nog steeds gewoon de trein neemt. In de titeltrack van zijn album Konnichiwa liet hij zelfs weten dat hij per trein naar de BRITS (Brit Awards) ging!

Een rapper die met beide benen op de grond blijft, daar kunnen we alleen maar respect voor hebben, toch?

DELEN