Customs die er beter uitzien dan het origineel: Shoe Surgeon’s Air Jordan 1

Als je een beetje into sneakers bent en je volgt mensen als John Geiger, A$AP Bari of DJ Khaled, dan ken je het werk van Dominic Chambrone a.k.a. The Shoe Surgeon waarschijnlijk wel. De Los Angeles-based sneaker customizer maakte al voor menig celebrity een 1-of-1 sneaker van de meest premium materialen. Voor zijn meest recente project haalde hij inspiratie uit een samenwerking tussen Comme des Garçons en NikeLAB. 

Tijdens een catwalk show in 2016 zagen we al een glimp van de Comme des Garçons x NikeLAB Dunk High. Een gewaagd ontwerp, met transparante voorvoet, tong en mid-panels. Vorige maand was het hoge woord er uit en dropten de exclusieve sneakers instore bij Dover Street Market locaties. Je kon ze in Ginza, Londen en New York kopen voor de exorbitante prijs van €240. Ikzelf vond ze hartstikke vet, maar had er niet zoveel centjes plus een trip naar Londen voor over…

The Shoe Surgeon schrikt echter niet gauw van een premium prijskaartje, want het kan hem niet premium genoeg. Zo gebruikte hij in het verleden struisvogel-, python- en alligator-leer om de meest wilde custom sneakers te maken. De Comme des Garçons collaboration inspireerde hem dan ook om een soortgelijke custom uit te voeren op zijn favoriete Nike-model: de Air Jordan 1.

the-shoe-surgeon-air-jordan-1-cdg-see-through2 the-shoe-surgeon-air-jordan-1-cdg-see-through3 the-shoe-surgeon-air-jordan-1-cdg-see-through4 the-shoe-surgeon-air-jordan-1-cdg-see-through5

Dat The Shoe Surgeon zijn werk serieus neemt, moge duidelijk zijn. Hij heeft met deze customs het origineel sowieso overtroffen. De basiselementen van de sneakers bestaan uit Horween leer (Made in U.S.A. en van de hoogste kwaliteit), reflecterend 3M-materiaal en transparant vinyl. Voeg daar premium waxed leather veters aan toe en je hebt een topper te pakken.

Hoewel sommigen het misschien niet vinden getuigen van veel creativiteit, ben ik van mening dat dit wel lef vergt. Iets dat er eigenlijk al goed uitziet en op het eerste oog geen verbetering nodig lijkt te hebben tóch verbeteren. Daarom kan ik hier alleen maar lekker op gaan en kudos geven aan de beste man. Wil je deze sneakers nou graag kopen?
Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je… The Shoe Surgeon doet alleen custom sneakers op verzoek en vaak maakt hij geen tweede paar van een 1-of-1 ontwerp.

Via een formulier op zijn website kun je je kansen wagen, maar prijzen beginnen bij $1500.
Blijven dromen dus…

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!