Op 19 januari mocht ik bij de eerste vertoning in Nederland van de nieuwe EQT zijn in Loods 6, Amsterdam. Helaas geen King Push zoals in Berlijn maar wel Nederlandse sneakerheads, bloggers, social influencers, lekkere hapjes, hippe cocktails en een DJ achter de spinning wheels! Thanks Adidas!

De schoen zit in de bekende blauwe doos met drie witte strepen. Wat meteen opvalt aan de schoen is dat de BOOST aan alle kanten eruit knalt. De BOOST lijnen zijn futuristisch strak waardoor het niet te grof oogt en het zorgt voor veel draagcomfort!

eqt

De karakteristieke drie Adidas strepen zijn in het zwart op de zijkanten aanwezig en lopen in de BOOST zool aan de zijkant door.  Vanuit de neus komen 12 witte horizontale strepen tevoorschijn die steeds langer worden. Er zit zwart suède aan binnenkant zodat de witte letters met EQT support opvallen en het zorgt voor een luxe touch.

eqt

Een ”Turbo Red” – lees: fel roze – kleur is erg fresh en verdwijnt soepel op de hiel naar de zwarte tegenhanger. Vanachter hangt de witte hak-lip die een stuk groter is dan bijvoorbeeld die van de Yeezy 350 V2.

eqt

Een combinatie van zwart en grijs vormt een digitaal patroon op de wreef en de tong is in het zwart knit gewoven. Door deze geweven constructie zit de schoen als een sok om je voet wat de schoen nog comfortabeler maakt.

eqt

Kortom: een futuristische uitstraling met veel BOOST waardoor het voelt alsof je op de wolken loopt. Geloof me, als je deze schoenen hebt aangetrokken doe je ze niet meer uit.
Op het moment zijn de Adidas EQT sneakers op de meeste plekken uitverkocht maar laten we hopen dat er een restock of een andere kleurvariant snel zal volgen!