Na alle oude pomade reviews te beken te hebben zag ik dat het hoog tijd werd om is een light olie basis te gaan bespreken. Dit is een pomade die mensen snel links laten liggen. En dit is in de meeste gevallen totaal onterecht. 

Waarom je een light moet gebruiken

De veronderstelling die vaak wordt gemaakt is dat de lichte pomades voor de meeste mensen te licht zou zijn. Maar iedere pomade gebruiker moet naar mijn mening een blik met een lichte hold in zijn verzameling hebben. Het gebruiken van een lichte pomade heeft als voordeel dat de natuurlijke val van je haren meer naar voren komt. Bij zwaardere pomades wordt je haar veel meer in een strakke vorm gedwongen waardoor er niks van je natuurlijke stijl te zien is.

Daarnaast is een lichte pomade ook veel makkelijker om mee te werken. En dit kan je elke ochtend veel moeite besparen. En als een lichte pomade echt niet voor je werkt kan het altijd nog als topper gebruikt worden als je meer glans wilt. Want 1 ding wat elke lichte pomade doet is sine geven. Ik vind het zelf altijd fijn om een lichte pomade te gebruiken op vrije dagen of zondagen. Als je nog opbouw van je zware pomade van de vorige dag in je haar hebt kan de light dit makkelijk herstijlen en het geeft ook een wat lossere look. Als er een paar haren gaan hangen maakt dit weinig uit.

Review

De lockhart’s light komt in het vertrouwde Lockhart’s blik, maar dit keer is het blik zilver met witte labels. De pomade zelf is een vette en zachte oldschool pomade. Wat wel direct opvalt is de geur van de pomade die zwaar naar kaneel en kruidnagel ruikt. Niet echt de meest standaard geur voor een pomade, maar ik vind het best goed ruiken. Het aanbrengen is heel simpel. Dit komt natuurlijk omdat het een light is. Waar je wel op moet letten is dat je meer dan normaal moet gebruiken door de lichtere hold. Het stijlen van je haar is zeer gemakkelijk. Je kan er redelijke hoogte mee krijgen voor een light, maar hou er rekening mee dat het wel anders zal zitten dan bij een zwaarder product. Wat wel opvalt is dat de pomade goed blijft zitten en het heel de dag volhoudt. De meeste lichte pomades verzakken op den duur, maar daar heb je bij Lockhart’s geen last van. De glans van het product is redelijk hoog, maar niks overdreven.Deze pomade is naar mijn mening 1 van de beste lights. Dit komt vooral omdat het je haar zo goed als heel de dag op z’n plek houdt en dat is niet altijd het geval bij alle lights. Ik geef het product dan ook een 8. Als je interesse in de pomade heb kijk dan even op hun website hier.

DEEL
Sneakers, Hip-Hop, pomades en burgers zijn een paar van de dingen waar je mij wakker voor kan maken. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar de nieuwste tech en gadgets. De beste combinatie vind ik een paar sneakers met een dry selvedge en dit draag ik eigenlijk ook elke dag.