Adidas start het jaar 2017 heel lekker! De afgelopen weken was de release van de nieuwste EQT lijn en heeft Adidas een nieuwe Sneaker Exchange gelanceerd: Adidas x Undefeated x Colette.

De EQT en Campus 80 zijn de eerste van het nieuwe ‘Sneaker Exchange’ programma. Ik ben gegaan voor de Campus 80. Een klassieker in een nieuw jasje! Met dank aan onze zuiderburen bij Avenue (Antwerpen) heb ik de schoenen vandaag ontvangen! Tijd dus voor een review.

De doos

Misschien denk je, wat boeit de doos, maar voor een echte sneakerhead boeit dat een hele hoop. De schoenendoos oogt chic. Een mat zwarte doos met het klassieke Adidas logo, het opschrift SNEAKER EXCHANGE en Consortium-logo in zilveren letters.

De schoen

De  Campus 80 is aangepakt door twee internationale streetwear retail grootheden: UNDEFEATED (USA) en Colette (FR). De verdeling is als volgt: de linker schoen voor de Fransen en rechts voor de Amerikanen. Het witte leer heeft een uitgedrukt patroon wat direct opvalt. Contrast is gecreëerd door oceaan blauwe accenten. Dit blauw vind je terug op de hak (suede), zool en tong (logo’s van Colette en Undefeated). De zool is niet wit maar is crèmekleurig. Natuurlijk kunnen de drie strepen van ‘die Marke mit den Drei Streifen’ niet ontbreken en zijn zigzaggend aangebracht. De gouden letters van beide retailers zorgen voor een extra glimlach bij het aantrekken van de schoenen. De schoenen zijn duidelijk ontworpen met een oog voor detail. Zo hebben de uiteindes van de veters bestaan de logo’s van de retailers en is er een extra paar blauwe veters bijgeleverd.

Wanneer moet je deze sneaker dragen?

Voor mij is dit paar perfect voor de zomer. Maar het is een sneaker die je altijd kan rocken door de strakke vormgeving. Aan mij, Adidas, Undefeated of Colette kan het dus niet liggen. Ik wacht alleen nog op de zon! Bekijk hieronder meer foto’s.