Op 1 april 2017 is de nieuwe lijn van adidas Originals x Alexander Wang gelanceerd. De Skate Shoe is één van de beste items die er tussen zit en valt meteen op door z’n minimalistische uitstraling. De Skate Shoe is unisex en verkrijgbaar in twee kleuruitvoeringen: grijs en bruinoranje. Laten we de laatstgenoemde van dichtbij bekijken!

Adidas originals x alexander wang

De doos
De schoen komt in een simpele witte kartonnen en duurzame doos met op de zijkant het logo van Adidas en Alexander Wang. De bovenkant is alleen voorzien met het logo van Adidas…but where is Wang?
De doos gaat open en de felblauwe kleur van Adidas knalt eruit! Ik zie een wit Adidas schoenen tasje waar de schoenen netjes in liggen.

Adidas originals x alexander wang

Materialen
Het grootste gedeelte van deze schoen is voorzien van een mooie bruin oranje suède. Ter hoogte van de enkels begint een zwart suéde dat doorloopt naar de hak. Een perfecte kleurencombinatie!
De hak is uitgerust met een lus en drie subtiel uitgesneden strepen. De binnenkant van de hak is van mooi soepel zwart leer.

Adidas originals x alexander wang

Adidas originals x alexander wang

Zool en zijkant
Als echte Skate Shoe is er een dikke zool aanwezig. De zool bestaat uit een drie-kleuren-V-patroon: gum, zwart en wit.

Adidas originals x alexander wang

Adidas originals x alexander wang

Binnenzool
Ik ben minder enthousiast over de binnenzool. Die had van mij wel wat minder Adidas en meer Wang gemogen. Het blauw en wit vloekt een beetje met de andere kleuren op de schoen naar mijn idee. Gelukkig is het de binnenkant en valt het niet op!

Veters
De dunne zwarte veters gaan door een uitgesneden driehoek over de tong van de schoen. De twee verschillende uiteinden van de veters laten de namen van de collaborateurs zien, de ene is Adidas en de andere is Alexander Wang. Mocht je een andere kleur veters erin willen stoppen dan kan je het witte paar veters erin doen die erbij zitten.

Adidas originals x alexander wang

Kortom…
De minimalistische uitstraling en de gebruikte materialen vind ik helemaal geweldig! Een must have voor iedere Alexander Wang fan en sneakerhead!

Ben je enthousiast geworden? Je kunt de schoenen kopen in de winkel bij onder andere: De Bijenkorf, Adidas en Voo Store.

DEEL
Sneakers, streetwear en Indo Food...That's all I need!