Raf Simons, Fred Perry, usually what I’m dressed in

Het is inmiddels een jaarlijks terugkerend fenomeen geworden; de samenwerking tussen het Britse merk Fred Perry en de Belgische fashion designer Raf Simons. Voor het Spring/Summer 2017 seizoen slaan de twee de handen opnieuw ineen voor een capsule collection, bestaande uit minimalistische essentials.

De aanwezigheid van Raf Simons in de modewereld kan je niet ontgaan zijn. Naast zijn eigen mainline collectie is Simons recent aangesteld als Creative Director bij Calvin Klein en werkte hij afgelopen jaren regelmatig samen met onder andere Sterling Ruby, Adidas en Eastpak. Ook Fred Perry mag zich onder dit rijtje collaborators scharen en is zelf ook niet vreemd met het concept ‘collaboration’. De klassieke polo waar het Britse merk om bekend staat en die een echte cult-status heeft bereikt (onder andere binnen de Engelse punk-, skinhead-, maar ook dandy man-subculturen) is namelijk een gewild canvas voor fashion designers.
Zo werd de ‘tipped’ polo al eerder onder handen genomen door Nigel Cabourn, Art Comes First, streetwear merk Stüssy en in vorige samenwerkingen met Raf Simons. Over de reden waarom de initiële samenwerking tussen Raf Simons en Fred Perry tot stand is gekomen zegt Simons het volgende:

“When UK style and music had a strong influence in Belgium, I became aware of the label through all the subcultures that adopted the Fred Perry shirt. I only realized the tennis connection at a later age.”

Voor de Spring/Summer 2017 collectie heeft Raf Simons subtiele denim-details toegevoegd aan een aantal Fred Perry essentials zoals crewnecks, pique t-shirts, een denim shirt jacket en natuurlijk de tipped polo. Ook het kleurenpalet is beperkt tot een aantal essentials en reikt niet verder dan rood, zwart, wit en denim. Dit geeft de collectie een verfijnde, herkenbare look die aansluit bij de cult-status van Fred Perry, maar ook de iconische Raf Simons look weerspiegeld.

raf-simons-x-fred-perry-tipped-polo

raf-simons-x-fred-perry-denim-patch-polo

raf-simons-x-fred-perry-denim-sleeve-polo

raf-simons-x-fred-perry-denim-patch-t-shirt

raf-simons-x-fred-perry-denim-patch-crewneck

raf-simons-x-fred-perry-denim-elbow-crewneck

raf-simons-x-fred-perry-denim-shirt-jacket

De collectie is verkrijgbaar via Fred Perry’s online store en is inmiddels geland in geselecteerde winkels wereldwijd. Prijzen variëren tussen €90 voor de t-shirts en €240 voor het denim shirt jacket.

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!