Waar is die GIPHY functie nou gebleven?

UPDATE: Een woordvoerder van GIPHY heeft gesproken en wij vertalen het even in het Nederlands:

Een gebruiker ontdekte een aanstootgevende GIF-sticker in onze bibliotheek en we hebben deze onmiddellijk verwijderd volgens onze inhoudsrichtlijnen. Na onderzoek van het incident was deze sticker beschikbaar vanwege een fout in onze content-moderatiefilters die specifiek van invloed is op GIF-stickers. We hebben de bug gerepareerd en alle GIF-stickers opnieuw in onze bibliotheek verwerkt.

Het personeel van GIPHY bekijkt ook elke GIF-sticker met de hand en moet binnenkort worden afgewerkt.

We nemen de volledige verantwoordelijkheid voor deze recente gebeurtenissen en verontschuldigen ons oprecht voor iedereen die beledigd was.

Waar is die GIPHY functie nou gebleven? Zoals je misschien wel gemerkt hebt is de GIPHY functie van Instagram en Snapchat verdwenen..

Het gaat om een gifje waar een aapje aan een teller draait. En het ‘N’ woord wordt gebruikt met daarbij een ‘crime death counter’. Met daarbij de tekst: ” Keep cranking Bonze, the numbers just keep on climbing! Snapchat heeft na het ontdekken direct de functie verwijderd en hoopt dat dit in de toekomst nooit meer kan gebeuren. Instagram heeft een onderzoek gestart en ondertussen de functie ook uitgeschakeld. GIPHY zelf heeft nog geen reactie gegeven op dit nieuws. Is het gifjes tijdperk nu voorbij? Of betekent dit wel dat het tijd wordt voor een nieuw gifjes platform?

 

GIPHY

Ander nieuws: Check de Call of Duty Black Ops IV trailer hier!

BRONTechCrunch
DEEL
Ik kan uren praten over sneakers en kleding. Vind mij met een camera of een koptelefoon op. Voor elk hiphop en techno feestje mag je me uitnodigen!