Pig&Hen reist af naar IJsland voor hun Fall/Winter 2017 ‘Northern’ collectie!

Dat ons land een geschiedenis in de scheepvaart heeft, weten we allemaal. Die VOC-mentaliteit zit nou eenmaal in ons bloed, nietwaar? Wat je misschien niet wist, is dat zeebonken vroeger nogal bijgelovig waren. Velen van hen lieten een tatoeage zetten van een varken en een kip, wat ze geluk en gezondheid op zee zou brengen. Dat inspireerde het Amsterdamse merk Pig&Hen om stoere armbanden te maken, genaamd naar de tattoo’s van die oude zeerotten.
De armbanden van Pig&Hen worden handgemaakt van schipperstouw en hebben metalen sluitingen: duurzame materialen, die met de tijd alleen maar mooier worden. 

Voor Fall/Winter 2017 zocht Pig&Hen naar inspiratie op één van Europa’s ruigste plekken: IJsland. Ter plekke hebben ze een hele toffe video geschoten, die je over al het onontdekte natuurschoon brengt:

Voor honderden jaren was dit land onbegaanbaar en verlaten. Het werd alleen bewoond door een paar echte avonturiers; de onbevreesden en zij die wat te verbergen hadden…
De honger naar avontuur dreef ook Pig&Hen hiernaartoe. Misschien was het een verlangen om een verborgen schat te ontdekken of het feit dat ze nooit nee zeggen tegen een uitdaging. Wat het ook was, ze pakten hun spullen, gingen op pad en verzamelden alle elementen voor in de nieuwe collectie getiteld ‘Northern’.

icy-ike (1) pegleg-pete (1)

Het indrukwekkende landschap van IJsland heeft zwarte stranden, gigantische ijsbergen en je kan er uren lang rondrijden zonder iemand tegen te komen. Pig&Hen voelde zich hier meteen thuis, op een plek van opvallende en super-natuurlijke schoonheid.

Uiteraard keerden ze niet terug met lege handen! De IJslandse natuur inspireerde Pig&Hen voor drie nieuwe modellen armbanden: Vicious Vik, Limp Lee en Icy Ike. De nieuwe collectie is vanaf nu online verkrijgbaar en bij officiële Pig&Hen dealers.

 

BewarenBewaren

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!