Overkill slaat de handen ineen met Adidas EQT voor een “Coat of Arms” pack!

0

Adidas heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om de EQT-lijn uit de ’90s te herintroduceren aan sneakerheads van nu. Geupdate modellen als de EQT Support ADV en de EQT Support Boost slaan goed aan bij liefhebbers wereldwijd vanwege de hernieuwde looks en het toegevoegde comfort. Reden genoeg voor de mannen van Overkill uit Berlijn om hun draai te geven aan de twee voorgenoemde modellen!

Hoewel Undefeated eerder al hun stempel op de EQT Support ADV mocht drukken, krijgt Overkill met dit pack toch een klein primeurtje: de eerste samenwerking op de geliefde EQT Support Boost! We gaven jullie eerder al een review over dit model, waarbij we al ingingen op de looks en het comfort van dit model, dus daar gaan we niet teveel meer over zeggen…

Over de colorways van beide modellen kunnen we natuurlijk wel een en ander zeggen.
De rode accenten in combinatie met zwart en wit referen naar twee dingen: één van de originele kleurenschema’s van de Adidas EQT Running Support 93’s (Black/White/Red) en het wapen van de wijk Kreuzberg, waar de Overkill Shop sinds 2003 is gevestigd.

adidas-eqt-running-support-93-red

wapen-van-kreuzberg-berlijn

Bovenstaand wapen vormt de belangrijkste inspiratie voor de samenwerking, gezien de naam van de collaboration “Coat of Arms” is, wat wapenschild betekent. De reden dat voor dit schild is gekozen is dat het onlosmakelijk verbonden is met de straten van Kreuzberg, waar EQT volop in de straatcultuur is opgenomen. Kreuzberg was al menig keer de uitvalsbasis voor launch events rondom de herintroductie van de EQT lijn en de connectie is dus overduidelijk. Het wapenschild van Kreuzberg is dan ook op de binnenzolen van beide paren geprint. Andere details van de sneaker zijn subtiele branding aan de binnenkant van de EQT Support Boost’s, de achterkant van de EQT Support ADV’s en op de tonglabels van beide modellen.

Bekijk de pics hieronder en laat ons weten welk paar jij het tofste vind!
Wij zelf neigen naar de EQT Support Boost… MAN, wat ziet dat zwart-gemêleerde Primeknit er tof uit!

adidas-consortium-eqt-x-overkill-coat-of-arms-adv adidas-consortium-eqt-x-overkill-coat-of-arms-future

De schoenen droppen op zaterdag 20 mei eerst instore bij Overkill Köpenicker Strasse in Kreuzberg. Resterende paartjes komen later die dag online.

Mocht je een keer naar Berlijn gaan, dan raden wij je van harte aan om eens een bezoekje te brengen aan Overkill! Naast twee gigantische muren vol sneakers, een Air Max 1-deurklink en een bovenverdieping vol met toffe kleding en caps, hebben ze ook een muur vol graffiti spuitbussen (gesorteerd op kleur) waar je U tegen zegt!

overkill-berlin