Advertentie - Klik voor meer

Nike en Jeff Staple komen met een nieuwe Dunk SB Low Pro ‘Pigeon’ colorway. Het derde design in de ‘Pigeon’ reeks.

Het eerdere design van deze ‘Panda’ kleurencombinatie werd geweigerd. Toch is het Jeff Stapje gelukt om een 3e editie van de SB Dunk reeks uit te brengen. Het ontwerp bestaat uit een combinatie van zwart-wit met groene accenten. De inlegzool is lichtgroen met bamboe graphics, vandaar de ‘Panda’ naam. Het hoogtepuntje aan deze colorway is de zool. De zool bestaat namelijk uit verschillende krantenkoppen van de eerste beruchte Dunk SB ‘pigeon’ release. Koop deze Nike Dunk SB Low Pro ‘Panda’ op 12 januari via de SNEAKRS app. En ze kosten slechts €95! Wat vinden jullie van de ze Nike Dunk SB Low Pro ‘Panda’ colorway? Wij zijn fan! Laat jouw mening achter in de reacties.

Scroll verder om ‘het verhaal achter het design’ te lezen!

Het verhaal achter het design

Advertentie - Klik en shop

Eerder in 2018 kwam Jeff Staple eigenlijk met een iets ander design. Op de bedrukking in de binnenzool stond namelijk SAMPLE i.p.v. STAPLE, klein detail. Vandaar ook de manier van schrijven en plaatsing (check de foto hieronder voor meer info).

Het ontwerp dat hij eerder op Instagram had geplaatst was erg geliefd. Zo plaatste Jeff Staple een eerder versie genaamd ‘Black Pigeon’. Uitgevoerd in rood, wit en groen. Hij vergeleek deze als geintje met een panda. Enkel werden alle sneakerfreaks helemaal wild en smeekte massaal om dit model uit te brengen.

“Ik probeerde mijn dingen te organiseren en uit te pakken, maar ging uiteindelijk herinneringen ophalen op Instagram, als een soort les in cultuurgeschiedenis, omdat ik zoveel spullen heb liggen”, vertelt Jeff Staple. “Ik verzon er een grappige ondertitel bij, namelijk dat ik ‘een pigeon wilde, geen panda’, en toen ontplofte alles.” In eerste instantie was Staple niet overtuigd dat een ‘Panda’-versie een goede zaak was. “We hadden net in november al een gave schoen uitgebracht”, zegt hij. “Wat mij betreft konden we nog wel tien jaar wachten.”

“Die geweigerde versie was eigenlijk voor 80% OK”, zegt Staple. “De ‘Panda’ SB Dunk is de eerste ‘Pigeon’ schoen zonder roze duif en is in plaats daarvan uitgevoerd in Bamboo Green. We hebben een collage gemaakt van OG-krantenknipsels en die aangebracht in een transparante buitenzool. De Swoosh aan de buitenkant is wit en die aan de binnenkant OG Pigeon Grey.”

Naast deze Dunk SB ‘Panda’ zal er ook een kleine collectie kleding verschijnen. Meer hierover lees je natuurlijk bij Daily Supply!

View this post on Instagram

Couldn’t let ya feet have all the fun! 🐼🎋🐦

A post shared by jeffstaple (@jeffstaple) on

Ander nieuws: Daily Paper dropt eerste deel voorjaarscollectie 2019!

Advertentie - Klik en shop