De Nike Air Force 1, ontworpen door Bruce Kilgore en één van de meest iconische schoenen ooit, geen over discussie mogelijk, bestaat in 2017 35 jaar. Om dit te vieren heeft Nike een aantal grote namen weten te strikken voor een collab genaamd ‘AF100’; Errolson Hugh (Acronym), Kareem “Biggs” Burke (Roc-A-Fella Records), Don C (JustDon), Travis Scott en tot slot Virgil Abloh (OFF-WHITE).

Iedere ‘creative’ heeft voor de AF100-collectie zijn draai mogen geven aan Nike’s klassieke Air Force 1, de één wat heftiger dan de ander. Zo verschilt de AF100 collab met Roc-A-Fella Records niet echt van de release uit 2000 en zijn de LF-1’s in samenwerking met Acronym/Errolson Hugh naast een gebrek aan kleur ook geen verrassing vergeleken met de eerste release in 2015. Don C heeft met zijn Air Force 1 High de meeste ontwerpvrijheid gepakt: de schoen bevat details van de Air Force 2 en Air Force 3 op het veterpaneel en de hiel, als een soort hommage naar de geschiedenis van de Air Force-lijn.

Nike-Air-Force-1-AF100-x-Kareem-Biggs-Burke (1)Nike-Air-Force-1-AF100-x-Errolson-Hugh (1)Nike-Air-Force-1-AF100-x-Don-C (1)

De Air Force 1’s van Virgil Abloh doen denken aan de samples die meerdere malen op Instagram verschenen en lijken daarnaast nogal op de customs van Jacob Wallace, die laat zien hoe easy het is om zelf een paartje te creëren.

Nike-Air-Force-1-AF100-x-Virgil-Abloh (1)

De Travis Scott collab met de klittenband uppers en afneembare Swoosh is al een tijdje ‘word on the street’, omdat LA FLAME tijdens zijn Tour al liet doorschemeren dat ze misschien wel heel snel uitgebracht zouden worden. (We hopen eerlijk gezegd dat de Cactus Jack Jordan Trunners nog ff uitblijven)

Nike-Air-Force-1-AF100-x-Travis-Scott (1)

De release van de AF100 collectie wordt op 4 november afgetrapt op Complex Con met een exclusieve release van de Air Force 1 ’07 x Virgil Abloh. Vervolgens landt op 30 november de Air Force 1 ’07 Roc-A-Fella x Kareem “Biggs” Burke, gevolgd door de Don C collab op 1 december, Travis Scott de dag erna en tot slot de LF-1’s ontworpen door Errolson Hugh op 3 december.

Stay tuned voor meer info en laat ons in de tussentijd weten welk paartje jullie proberen te pakken te krijgen!

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!