Meer dan Instagram met Jordy Gijsberts

0
Advertentie - Klik voor meer

In ‘Meer dan Instagram’ praten wij van Daily Supply met ‘influencers’ op Instagram die eigenlijk de hele term ‘influencer’ niet willen. Wij geven het woord aan Instagrammers met duizenden tot tien duizenden volgers om zo te vertellen over hoe zij het hele ‘Influencen’ op Instagram zien. 

Dit maal geven wij het woord aan Jordy Gijsberts, en we hebben een primeur hoor. Jordy leegt z’n hart en wordt persoonlijk. Benieuwd? Lees het hele interview hieronder.

Jordy Gijsberts

Om te beginnen, wie ben je en wat doe je?  “Ik ben Jordy, genaamd Jord. Ookwel @Jordgijsberts op Instagram! Weinig mensen weten dat trouwens, grappig he? Misschien een leuke anekdote om mee te beginnen dacht ik zo, vroeger op de middelbare school droeg ik altijd al ”andere” kleding, wilde mezelf nooit vergelijken met de rest. Wilde gewoon dragen waarin ik me prettig voelde, denk aan een skinny jeans met een overhemd van Tommy Hilfiger in het knalroze en een aantal maten te groot. Door mijn kakkineuze kledingstijl kreeg ik al snel de bijnaam: Jord, gejat van de enige echte Jort Kelder. Tot op heden noemen mijn vrienden mij nog steeds zo, en eigenlijk vind ik ’t wel prima 🙂

Ik heb van alles gedaan eigenlijk in mijn leven qua werkzaamheden; Ben manager geweest van een Men at Work kleding winkel, heb vroeger gewerkt bij Cruise Fashion in Aberdeen & Glasgow en zelfs nog een tijd bij Selfridges. Tot voor kort als een accountmanager bij een groot Nederlands bedrijf.

Hoe is het ‘influencen’ ontstaan, het verhaal achter je groei op
Instagram? 
Niet om er een heel sloppy verhaal van te maken maar ik denk dat het overlijden van mijn vader er veel mee te maken heeft gehad, hij overleed bijna 3 jaar terug aan de gevolgen van kanker. Ik gaf even geen ‘fuck’ meer om life en wilde nog meer naar buiten treden als de persoon die deed wat hij leuk vond, die droeg wat hij leuk vond en eigenlijk andere mensen kon laten zien dat het goed met me ging. (sidenote: dat ging het dus niet) Hierdoor sprong ik dieper in de ‘Hypebeast cultuur’ (ik haat dat woord eigenlijk en zal me zelf ook nooit een hypebeast noemen) en kocht ik producten van Supreme, Palace, en eigenlijk alle merken die er toe deden op dat moment. Ik verloor mijzelf een beetje hierin, kocht zelfs items die ik afschuwelijk vond. Hierdoor groeide mijn Instagram vrij snel, kan me nog herinneren dat ik vorig jaar volgens mij rond de 8K volgers zat. Sinds die mijl-paal ben ik eigenlijk anders gaan nadenken, ik werd op een gegeven moment nog meer verantwoordelijk voor wat ik poste, hierdoor liet ik mijn privé leven eigenlijk niet meer zien, hallo, er zitten 10 duizend mensen te kijken naar je, werd er zelfs een beetje bang van soms. Hierdoor kwam de focus alleen nog maar te liggen op de ‘cops’ die ik deed, het helpen van mensen om hetzelfde te kunnen doen, elke dag alle berichten in mijn inbox beantwoorden & het op dat moment bijhouden van een Facebook groep Supreme NL/EU (Thanks Ronald voor de love)

Advertentie - Klik en shop

Jordy Gijsberts

Hoe staat het met je sociale leven buitenom Instagram? “Ja daar gaan we, het echte sociale leven; Ik kan m’n beste vrienden op 2 handen tellen. Vroeger ging het erom hoeveel matties je had op je Hyves & Facebook profiel, tegenwoordig gaat het me er om wie er nou eigenlijk ECHT voor je is als je even diep in de put zit. Daarom kom ik even terug op mijn burn-out; die shit is zo lastig te omschrijven. Moet je je voorstellen, elke dag word je wakker, open je je ogen, pak je als eerste je mobiel en heb je 50 Whatsapp meldingen, 15 Facebook meldingen & hele inbox van Instagram weer vol met vragen,  en tegelijkertijd moet je naar full-time baan. Er ligt tegenwoordig bij iedereen zo’n grote druk op het beantwoorden, posten van foto’s; gewoon het ”aanwezig” zijn.

Ik kwam hierdoor eind augustus thuis te zitten met een groot probleem; Burn-out, paniekaanvallen & gigantisch veel stress. Ik begon na 3 jaar eindelijk pas te dood van mijn vader te accepteren en het gekke is, nu kan ik er pas om huilen. Het klinkt heel raar maar ik heb het nooit een plekje kunnen geven, tegelijkertijd kon ik mijn dagelijkse activiteiten niet meer bijhouden, je vrienden niet meer durven te bellen, je kapot schamen dat je niet gewoon niet meer kan presteren zoals je altijd al deed. Ik ben van mezelf altijd zo’n gigantische perfectionist geweest dat echt alles wat ik doe ook perfect moet, 1% niet goed is meteen een drama voor me.Nu ben ik een aantal maanden verder en gaat het redelijk goed, ik probeer de dingen weer op te pakken die ik ervoor deed en mijn vrienden & mijn lieve vriendin helpen me hierin echt gigantisch, ben ze hiervoor dan ook super dankbaar!”

Zie je mensen van ‘online’ eigenlijk wel in het echt? “Ja ook wel weer een leuke anekdote: Een paar weken geleden zaten we met een groepje wat te eten in Deventer en een van die gasten moest met de trein terug naar huis, we hadden elkaar nog nooit gezien by the way maar ik kende hem via Instagram. Ik bracht hem een eind op weg naar huis en hij vertelde me eigenlijk in de auto iets waar ik eigenlijk wel van schrok, totaal uit het niets zei hij: Jord, eigenlijk ben je een hele chille gast.. Ik vroeg hem wat hij bedoelde, nou zegt tie: Ik had altijd gedacht dat je een arrogante klootzak was om het zo maar even te noemen, omdat je zo ”groot” bent op Instagram. Hiermee wil ik dus zeggen; Hoge bomen vangen veel wind, en geloof me, ik ben echt een hele chille dude, en geef vaak meer om een ander dan om mezelf; veel mensen kunnen dit bevestigen 🙂

Jordy Gijsberts

“En alle andere mensen die ik mede heb leren kennen via Instagram en wel eens of vaak zie in real life: Jullie weten wie jullie zijn, en jullie zijn toppers!”

Zo heb ik ook @nikkivantoorn leren kennen via Instagram en kan ik met trots vertellen dat zij me wel echt gigantisch heeft geholpen met de foto’s die ze heeft gemaakt en tot op de dag van vandaag nog steeds bewerkt voor me. Ze heeft zelf denk ik niet altijd door hoe chill, lief, en goed ze is in haar doen & laten, love naar jou dus Nikki!” Check Nikki haar profiel ook zeker even, zij verdiend de aandacht met haar prachtige foto’s!”

Wat wil je andere Instagrammers meegeven? “Blijf jezelf, ik ben mezelf een hele tijd kwijt geraakt; en het is lastig om jezelf terug te vinden.”

Wij bedanken Jordy voor zijn mooie woorden. Laat ons weten wat jij van het interview vond en wie wij de volgende keer moeten spreken!

Advertentie - Klik en shop