Lage rentes bij de bank? Stop je geld in de Mandem Safe.

Zo’n 10 jaar geleden was het nog redelijk rendabel om je vermogen op een spaarrekening te zetten. Tegenwoordig mag je al blij zijn als je bank geen negatieve rente op jouw vermogen berekent. Maar waar laat je dan je geld, als het bij de bank niets meer oplevert? Mandem Safe.

Je denkt nu waarschijnlijk: onder een stoffig oud matras of in de ouderwetse schoenendoos, nietwaar?
Dan zit je aardig in de goede richting, alleen is de oplossing niet ouderwets. Mandem Safe is de classic schoenendoos-spaarpot in een nieuw jasje: een stalen kluis met sleutelslot die precies in een (Nike) schoenendoos past.

 

mandem-safe-hidden-in-red-nike-box

 

Wat is nou een betere verstopplek voor je geld dan ‘hidden in plain sight’? Midden tussen je gems en beaters in een lege Roshe Run doos bijvoorbeeld (die schoenen moet je inmiddels getrasht hebben, het is immers geen 2013 meer).
Ik raad je alleen wel aan om een kleine notitie te maken in welke doos je je kluis stopt, als je meer dan 20 paar in je kast hebt staan. *guilty*

Hoe het precies in z’n werk gaat? Eigenlijk is het bijna net zo simpel als dat het eruit ziet, maar om het nóg iets simpeler te maken hebben we een stappenplan voor je gemaakt:

 

Stap 1 – Vind een doos die de goede maat heeft (330 x 225 x 115 millimeter)
afmetingen-schoenendoos-mandem-safe

Bij veel Nike schoenendozen staat deze maat netjes aan de binnenkant van de doos weergegeven. Is dat niet het geval of heb je een doos van een ander schoenenmerk? Pak dan even een meetlint of rolmaat en zorg dat de minimale breedte 33 cm, de minimale lengte 22,5 cm en de minimale hoogte 11,5 cm is. Een te kleine doos werkt niet en een veel te grote doos ook niet. Heb je een iets te grote doos? No problemo. Vul de centimeters die je overhebt door een stuk karton tegen de zijkant of op het lid van de doos te plakken.

 

Stap 2 – Laat de Mandem Safe in de schoenendoos zakken
step-1

Pro-tip: zorg dat er geen schoenen meer in de doos zitten! 😉

 

Stap 3 – Vouw de voorkant van het lid van de doos open
step-2

Stap 4 – Plaats de plakstrip aan de binnenkant van de Mandem Safe’s deksel, verwijder het gele plastic en vouw de voorkant van het lid van de schoenendoos over de plakstrip in de Mandem Safe
mandem-safe-hoe-te-bevestigen

 

Klaar!
Je kan nu beginnen met het stacken van donnies, bankoes en barkies in je Mandem Safe.

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!