Maak kennis met Les Benjamins

les benjamins

In een oververzadigde markt van kleding is het bijna onmogelijk om nog een nieuw tof merk te ontdekken. Maar, het is ons gelukt. Hier is Les Benjamins.

Eerst even een introductie om jullie warm te maken. Het streetwear merk voor mannen en vrouwen uit Istanbul werd in 2011 opgezet door ontwerper Bunyamin Aydin. Zowel zijn vader als moeder werkte in de mode-industrie, waardoor Aydin altijd omringd was door stoffen en ontwerpers. Dit inspireerde hem om zijn droom na te jagen en een eigen label te beginnen. Hij noemde het merk Les Benjamins naar zijn eigen voornaam, maar koos hier ook voor omdat de naam Benjamin in elke taal, religie en land in een andere versie voorkomt en daarmee de rijkdom van verschillende culturen laat zien.

les benjamins

Net als de stad Istanbul, zijn de ontwerpen van Les Benjamins een mix van oost en west. Aydin vertaalt verhalen, culturen, tradities en rituelen van het oude Ottomaanse rijk en mixt deze met elementen van Westerse popcultuur. De streetwear collecties van Les Benjamins kenmerken zich door moderne silhouetten, opvallende digitale prints, innovatieve stoffen en borduurwerk.  les benjaminsHet is duidelijk heel iets anders. Het is dan ook niet voor iedereen weggelegd maar juist dat maakt het zo tof. Dit soort merken zorgen ervoor dat mensen weer hun echte stijl kunnen showen. De patronen en opvallende pasvormen van de FW’17 collectie komen ook niet uit de lucht vallen. Het is geïnspireerd op Mongolië en de oude traditie van het jagen op konijnen en vossen met behulp van adelaars. Het motief van een vogel komt steeds terug in de collectie die een hommage is aan deze oude traditie die nog altijd in ere wordt gehouden.

Vanaf dit seizoen is Les Benjamins ook in Nederland verkrijgbaar bij Hudson’s Bay dus ik kan je alleen maar aanraden om een kijkje te nemen!

les benjamins

DEEL
Teveel schoenen om op te bergen, een hart dat sneller gaat kloppen bij elke nieuwe collectie van Supreme en Stone Island en ook nog eens een passie voor dry denim. Mijn inkomen gaat dus naar kleding inderdaad... Ik ben werkzaam in de modebranche en eet veel te vaak buiten de deur. En dan het liefst hamburgers en kreeft. Al deze passies bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik Daily Supply ben begonnen. Want zo kan iedereen een beetje meegenieten.