Ik twijfelde heel even hoe ik deze post ging beginnen. Ik twijfelde aan deze opening: ‘Misschien wel het tofste Nederlandse jeans merk van de wereld Benzak presenteert een nieuw lookbook’. Maar dan zou ik liegen. Benzak is niet misschien het tofste jeans merk nee het IS het tofste Nederlandse jeans merk, van de hele wereld ja.

En waarom is dit merk nou zo tof? Luister en huiver. Het begon allemaal in 2011. Toen Obama nog president was en Ajax zijn 30ste landstitel pakte. Dat jaar begon Benzak aan het realiseren van de ‘Made in Japan’ lijn die in 2013 verkrijgbaar was. Met een passie voor selvedge jeans had Lennaert (oprichter Benzak Denim Developers) selvedge jeans gemaakt van de hoogste kwaliteit en deze werden uiteraard goed ontvangen. Ik sprak Lennaert voor het eerst een paar jaar geleden op de Amsterdam Denim Days en die man heeft echt een serieuze passie voor denim. Maar ook Lennaert beseft dat je een geweldig product kan maken, je alsnog klanten nodig hebt. En om deze day-one klanten te waarderen heeft hij een lookbook gepresenteerd genaamd: ‘Benzak & Friends’.

Hierboven zie je Lennaert zelf, voor de rest bestaat het lookbook uit mensen met allemaal verschillende achtergronden en een verschillende stijl, maar allemaal met een liefde voor Benzak. Ik vind het mooi, een wederzijdse waardering is het beste wat je als merk kan hebben lijkt mij. Bekijk hieronder het volledige lookbook en neem uiteraard een kijkje op de website van Benzak Denim Developers zelf.

benzak benzak benzak benzak benzak benzak benzak benzak benzak

DELEN