Fiets in style, met deze LEGO fietshelm

116

Fietsen, niet iedereen is er fan van. Maar in een land als Nederland kun je er niet omheen. Om veiligheid en fun te combineren hebben twee medewerkers van DDB (wereldwijd reclamebureau) deze Lego fietshelm gemaakt!

Als we de cijfers moeten geloven blijkt het dat elke 5 uur, ja je leest het goed: elke 5 uur, een kind bezwijkt aan hoofdletsel. Dit komt dus omdat 44% van deze kids geen fietshelm dragen. Deze LEGO fietshelm was het geweldige idee van Simon Higby and Clara Prior, twee medewerkers van DDB. Nu heeft DDB de handen ineengeslagen met het Deense design bureau MOEF en ontstond daar dan de enige echte LEGO fietshelm.
Welk kind wil er nou niet zo’n helm? Ik zeg: missie geslaagd! Helaas wordt deze helm nog niet gefabriceerd, maar stiekem hopen wij (voor onze kids natuurlijk, uhu…) dat dit snel gebeurt! Gelukkig hebben de gasten van MOEF een prototype gemaakt en laten ze ons graag alles van A tot Z zien. Check het filmpje snel en wie weet fiets jij (of je kind natuurlijk) in de toekomst wel met deze LEGO fietshelm!

LEGO fietshelmLEGO fietshelmLEGO fietshelmLEGO fietshelmLEGO fietshelm

DELEN