K1X en Alpha Industries gaan voor Goud

Wie bomberjack zegt, zegt Alpha Industries. Vele grote (streetwear)merken hebben hun variatie op de klassieke Flight Jacket gemaakt, maar er tipt natuurlijk niets aan het origineel: de Alpha Industries MA-1. Alpha heeft samen met het basketbalmerk de handen ineengeslagen om een gouden collaboration neer te zetten en het resultaat mag er zijn. Aanschouw: K1X x Alpha Industries – Gold Rush!

De samenwerking tussen K1X en Alpha bestaat uit twee gouden items: de MA-1 Flight Jacket en de Anti Gravity basketbalschoenen. Beide items hebben vette details gekregen, die op de normale variant niet aanwezig zijn. De MA-1 bomber heeft bijvoorbeeld een verwisselbare patch met het K1X basket flag logo op de bovenarm en verwisselbare patches met “Offense” en “Defense” op de borst. Die laatste twee kreten worden tijdens basketbalwedstrijden wel eens geroepen door het publiek wanneer hun favoriete team respectievelijk meer aanvallend of meer verdedigend moet spelen. Daarnaast heeft de MA-1 drie gestikte Championship-sterren op de bovenrug, een K1x Maple Leaf logo op de linkerborst en twee metalen pins op de iconische schouder pocket. De MA-1 Flight Jacket kost €160.

De Anti Gravity basketbalschoenen beschikken ook over de drie Championship-sterren en verwisselbare “Offense” en “Defense” patches, maar die laatste twee zijn ditmaal op het tong-label geplaatst. Naast de standaard K1X branding op de buitenzijde van de schoen en het K1X basket logo op de hiel, hebben de schoenen een gelaserd Alpha Industries logo aan de binnenzijde van de schoen gekregen. Een erg tof detail, wat deze schoen tot een heuse eyecatcher maakt op het basketbalveld. De Anti Gravity basketbalschoenen €140.

Beide items uit de Gold Rush collab droppen op 20 december bij onder andere sneakersnstuff en Suppa Store!

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!