Voor de leken onder ons: Gouda is de wereld kaas hoofdstad en is gelegen in Zuid-Holland. De Middeleeuwse binnenstad heeft mooie gebouwen waaronder het fraaie stadhuis. Waar is Gouda nog meer bekend van? Oja, stroopwafels en kaarsen. Gelukkig is er sinds 3 jaar Boomboxx Store in de kaasstad te vinden!

Boomboxx
De winkel heeft een retro/vintage uitstraling met een warme huiselijke sfeer wat komt door de eigenaar, Emile van Embden. Met een kop koffie in de hand vertelt hij aan mij over het ontstaan en toekomstige plannen met Boomboxx. De fijne kneepjes van het (detailhandel) vak heeft hij geleerd in diverse branches van de kleding, tassen, horloges tot vertegenwoordiger van winkel-automatisering.

Emile is een echte ondernemer en heeft voordat hij Boomboxx opende dan al meer dan 10 jaar zijn eigen internetbedrijf gehad. Dit kun je overigens ook zien aan de uitstraling van de webshop en de foto’s die bewerkt worden voor Instagram en Facebook.

Emile heeft altijd al een eigen winkel willen hebben en heeft zijn droom in vervulling laten gaan toen hij dit pand in Gouda aan de Zeugstraat 52 zag staan. Daar kon hij in een 150m2 tellende pand al zijn ideeën en plannen ruimschoots kwijt, en dan is er op dit moment nog geen invulling gegeven aan de 2e verdieping.
Sneakers
Één van de passies van Emile is sneakers. Als je de winkel binnen loopt zijn aan de linker en rechte muur een zee van sneakers te vinden. Let op: links is voor de dames en rechts is voor de heren!
Hier vindt je fijne exemplaren van toffe merken zoals: Arkks, Karhu, Puma, Vans, Kangaroos, Asics, Clae en Meyba.
BoomboxxMeyba
Emile weet veel over de historie van de merken te vertellen en ik leer weer wat over het Catalaanse merk Meyba. Een mooi stukje nostalgie! Dit merk was van oorsprong een badmode merk ontstaan aan het strand van Barcelona maar groeide uit tot een internationaal succes mede door een uniek sponsor contract met de voetbalclub FC Barcelona. Emile laat me in de lookbook foto’s zien van Diego Maradonna en Ronald Koeman met een Meyba voetbalshirt. Erg tof!
BoomboxxDe nieuwe sneakers van Meyba zijn bij Boomboxx aanwezig en zijn clean retro. Check ook Meyba op Instagram!

Ook over Puma is hij erg te spreken en verklapt dat hij de nieuwe collectie van Puma x Careaux ook in zijn winkel zal komen te liggen.

Kleding en accessoires
Naast sneakers heeft Boomboxx ook een mooie mix aan kleding, bags en accessoires beschikbaar. Scandinavische merken als Anerkjendt, Dedicated, Kronstadt maar ook streetwear merken zoals Carhartt en Poler vindt je hier. Casio G-shocks en horloges van Komono, of zoek je een mooie zonnebril of rugtas? Ook dan ben je aan het juiste adres bij Boomboxx!
BoomboxxHappy Bday!
Dailysupply.nl feliciteert Boomboxx met haar 3-jarig jubileum en persoonlijk hoop ik dat deze winkel in Gouda blijft. Er zijn al genoeg kaaswinkels!
BoomboxxBen je benieuwd naar meer Boomboxx Store? Ga dan naar Gouda of check www.boomboxx.nlBoomboxx

DELEN