Een ware sneakerhead heeft in zijn of haar sneakercollectie wel dat ene paar Nike Air Max 1 sneaker zitten die niet weggegooid mag worden! Heeft je Elephant, Beast of Animal Pack zoveel honger gekregen en is een nieuwe zool of nieuw stuk leer geen overbodige luxe? Wees niet getreurd en maak kennis met Europees kampioen Sneaker herstel: Roel van Hoff, eigenaar van Snearkerrestore.nl!
Ik ontmoet Roel op de Nederlandse Schoenmakers Vereniging Plein 2017 in Gorinchem.

6000 schoenen
Roel is nu 5 jaar schoenmaker en heeft ruim 6000 paar schoenen opgelapt. Hij heeft zich de laatste jaren gespecialiseerd in het herstellen van exclusieve Nike Air Max 1 sneakers. Denk aan de Amsterdam, Elephant Pack, Beast Pack, Animal Pack etc. Ik vraag aan Roel welke Air Max 1 hij nog wel zou willen herstellen? Roel: “De Albert Heijn”!

De schoenmaker anno 2017
Wie wordt er tegenwoordig nog schoenmaker? Stel deze vraag aan de willekeurige tiener en hij/zij zal je met grote vraagtekens aankijken. Roel heeft wel voor dit mooie vak gekozen en is inmiddels gegroeid tot een echte specialist.
Hij is gecertificeerd schoenmaker en heeft een eigen werkplaats in Nijkerk. Hier brengt hij vele uren door om de perfecte opknapbeurt aan een versleten paar sneakers te geven. Het is niet zomaar een beetje lijm onder de schoen smeren en klaar is Kees uuh Roel…Nee, hier komt een stuk meer bij kijken! Vaak zijn er verschillende soorten lijm voor nodig om materialen goed vast te lijmen en zijn speciale machines om zolen te kunnen vervangen. Ook is het gebruik van verf een specialisme waar je kennis van moet hebben om het goed te doen. De ene kleur is de andere niet en de eigenschappen van verfsoorten kunnen ook verschillen.
Roel weet ook veel over de verschillende soorten leer te vertellen en het kleurgebruik op een sneaker. Met zijn kennis en vaardigheden kan hij voor jou zelfs een eigen sneaker ontwerpen en maken! Dit is Bespoke, waarbij de wens van de klant en de kwaliteit centraal staan. Roel is een perfectionist en werkt het liefst alleen met hoogwaardige materialen zodat de sneaker helemaal perfect wordt. Vergeet dat gere-releasde Elephant paartje toch…dit is toch pas echt uniek!

Eigen schoenenmerk
De droom van Roel is om uiteindelijk zelf schoenen te ontwerpen, te laten fabriceren en op de markt te brengen. Het concept is duidelijk: ‘Goede kwaliteit en betaalbare schoenen’. Bij Roel staat alles in het teken van kwaliteit. Kwaliteit boven kwantiteit. Dit is een eigenschap die Roel siert en heeft de afgelopen jaren bijgedragen aan een brede klantenkring uit binnen- en buitenland.

Gaan voor goud
Het harde werken van Roel wordt dit jaar bekroond met een eerste plaats / Goud in de categorie Sneakers! Roel mag zich Europees kampioen noemen en dat is iets waar Roel erg blij mee is omdat hij graag de beste in zijn vakgebied wil zijn.
Als je het mij vraagt kan je Roel gerust Max Verstappen van de sneaker herstel en customizing noemen!

Sneakerrestore.nl
Ben je enthousiast geworden? Wil je ook een unieke sneaker laten maken of ben je benieuwd naar meer werk van Sneakerrestore? Kijk dan op www.sneakerrestore.nl of Instagram!