De ‘oude’ Hardebollenstraat stond in Utrecht bekend om de dames van plezier en wat ongure figuren die in de straat rondzwierven. Tegenwoordig hebben de kamers van de liefde een andere functie gekregen en zijn verschillende winkels te vinden in de ‘nieuwe’ Hardebollenstraat. Een winkel die de moeite waard is om te bezoeken is de skateboardwinkel Noble…als je echt wilt gaan grinden!

noble

Noble Goods Co.
Eigenaar Marc-Anthony a.k.a. ‘Mac’ a.a. Marcus Westmaas zit in de winkel achter de laptop terwijl ik binnenkom.
De winkel is nu zo’n 8 maanden open. Mac geeft aan dat het runnen van een winkel niet zonder slag of stoot gaat maar hij is positief gestemd. Noble heeft een super locatie in hartje Utrecht en de buurt is upcoming. Naast Noble zijn onder andere een vintage meubel winkel, radiostation Stranded FM, pop-up galerie gevestigd. Helaas heeft Mac nu nog wel zijn andere baan in de ICT nodig om de winkel draaiende te kunnen houden. Het liefst zou hij alle tijd in de winkel en leuke creatieve projecten willen steken.

De winkel is een echte skatewinkel: Links hangen decks aan de muur en een nosegrind zou je kunnen doen op de plek waar de schoenen staan opgesteld. Rechts zijn hats, beanies en shirts te vinden. Mac legt haarfijn uit waar Noble voor staat, namelijk de belangrijke elementen uit de skateboard-cultuur: creativiteit, respect en fun. Deze elementen zijn terug in de vibe, de kleding, skate gear en de inrichting van de winkel.

Vibe
Klassieke hip hop bangers knallen door de speakers en de grote muur is versierd met een opvallende wall piece van de Utrechtse kunstenaar Philip Lindeman. Mac helpt ondertussen één van zijn vaste klanten met een verse grip aanbrengen op een nieuw deck. Even de toolkit openen, griptape opplakken en afsnijden…klaar!

Clothes and skateboard hardware
Het budget van de gemiddelde skater ligt vaak niet op het Instafamous-Hypebeast niveau dus vergeet Trasher, Supreme en Palace! In de store is kleding te vinden van lokale oer-Hollandsche merken Falus, Bombaklats, Budget Beuker en Noble zelf.
De skateboard wheels en trucks zijn natuurlijk bij Noble aanwezig. Mac helpt je graag!

De Yard
Mac is één van de initiatiefnemers van De Yard en kan je er van alles over vertellen. De ontwerpen van de obstacles worden op de toonbank gelegd. De Yard is een oude skatespot in Utrecht die door middel van een crowdfunding campagne nieuw leven is ingeblazen. Utrecht krijgt dus weer een echte outdoor skateplek! Check de Facebookpagina.

Ben je benieuwd naar meer van Noble? Check dan www.noblegoods.co!

DELEN