Kort geleden hebben we het al eens gehad over het nieuwe merk Clan de Banlieue. De boys zijn hard aan het werk en het werd dan ook eens tijd om langs te gaan.

Ik woon gelukkig in Rotterdam, dus ik was er zo. De boys hebben een showroom waar het merk goed vertegenwoordigd wordt. Bij binnenkomst ontmoet ik de drie mannen achter het merk en ga ik in gesprek met Sinan.

Om maar met de deur in huis te vallen: Hoe gaat het met de zaken?

Sinan: Goed man! We zijn druk aan het werk. Vanaf 9 februari is popup store DEPT.078 namelijk geopend. In eerste instantie zitten we daar voor drie maanden maar het kan altijd nog verlengd worden. Het is een test om te kijken hoe Banlieue het als winkel doet.

En waarom dan Dordrecht en niet gewoon Rotterdam?

Sinan: We hebben voor Dordrecht gekozen omdat het een plek is waar best een groot gedeelte van onze doelgroep zit en het is relatief goedkoop in vergelijking met de rest van de randstad. Zeker omdat het onze eerste stap is naar een winkel is het afwachten of het goed loopt, maar ik heb er wel een goed gevoel bij. Als dit goed gaat willen we kijken of we dit jaar nog een popup store ergens anders kunnen openen. We zijn daarnaast ook druk bezig met een nieuwe webshop en nieuwe collecties. Banlieue bestaat al sinds 2014, maar sinds dit jaar zijn wij er echt vol mee bezig.clan de banlieue

Het merk Clan de Banlieue is meer dan alleen een merknaam. Het staat voor broederschap. Hoe zijn jullie op dat idee gekomen?

Sinan: Nou kijk, wij zijn geen jongens uit een nette buurt. Wij komen ook niet uit de grootste ghetto’s die er zijn; de plekken waar je bang moet zijn voor je leven. Maar onze roots liggen wel in de mindere buurten. Er was een tijd een hele hype rondom de banlieues met films zoals La Haine en daar hebben we onze inspiratie uitgehaald. Ook werd je vroeger wel eens geweigerd bij een club of kwam je niet aan een baan vanwege je afkomst. Daar is het een beetje uit ontstaan. Er wordt eigenlijk een beetje neergekeken op waar je vandaan komt en dat zie je ook heel goed terug in de banlieues. Daarentegen zagen wij dat broederschap in de banlieues wel echt heel sterk is: het is eigenlijk een grote familie. Wij vonden dat je dat met trots moet dragen, in plaats dat je je daarvoor moet schamen. clan de banlieue

In deze tijd denken wij dat veel mensen zich daar wel aan kunnen linken. Mensen worden toch snel in hokjes geplaatst. Het doel van Clan de Banlieue is om te groeien als merk. Met bestellingen vanuit België en Duitsland is de kans op internationaal succes daar.

Banlieue is heel herkenbaar als merk en movement. Sinan zelf herkent een shirtje of jas echt al vanaf een kilometer afstand. En het maakt een lekker statement. Het zal dan ook echt een streetwear merk blijven.

Sinan: We vertegenwoordigen de straten. Wij zullen dan ook geen maatpakken gaan maken.

Er staat heel veel nu op de planning voor het merk. Ze zijn nu druk bezig om per jaargetij een passende collectie uit te brengen. En het blijft niet alleen bij T-shirts en truien.

Sinan: We komen binnenkort met trainingspakken, slippers, zwembroeken, noem het maar op. We maken wat we zelf mooi vinden. We halen niet echt inspiratie uit andere merken, maar doen het zoveel mogelijk op gevoel. 

Sinan: Wat ik heb geleerd van het oprichten van een merk is dat het heel hard werken is. Je bent er continu mee bezig. Het concept is naar mijn menig het belangrijkste van een merk. Hoe je het wendt of keert, als het concept niet aanslaat kan je het niet lang volhouden en zal je niet groeien. Het was voor ons in het begin ook wel een beetje een struggle, maar je moet altijd goed je eigen netwerk gebruiken en veel promoten. Dit was voor ons echt een leerproces.

Het is ook wel nice om te zien dat artiesten ook zelf interesse hebben in het merk. En dat ze zelf langs willen komen om het merk te checken. Kevin is hier geweest, de boys van Broederliefde, Hef en nog een paar anderen. Het is ook tof om te zien dat artiesten het vaker dragen. clan de banlieue

Voor nu willen de boys vooral hard aan het merk werken. De popup store DEPT.078 in Dordrecht is een belangrijke stap. Ze zijn met z’n drieën, hebben allemaal hun bijbaantjes stopgezet en focussen nu 100% op Banlieue. Het adres van de winkel is Statenplein 125, Dordrecht. En wij raden het alleen maar aan om daar even een kijkje te nemen!clan de banlieue

DELEN