Nike Flyknit Trainer 2017 – hetzelfde, maar dan anders!

0

Eind vorige maand was dan ein-de-lijk de re-release van de befaamde Nike Flyknit Trainer ‘Cookies and Cream’. Oorspronkelijk uitgebracht in 2012 als één van de eerste Flyknit-modellen, ontving de sneaker destijds niet veel liefde. Toen nog geen jaar later niemand minder dan toenmalig Nike-contracthouder Kanye West in de sneakers werd gespot, ontstond er opeens een HUGE hype rondom de witte en zwarte colorways. Resell-prijzen stegen tot zo’n €550 voor een Deadstock paartje in de hoogtijdagen. Of dat de reden voor een re-release was? Joost mag het weten. Wat wel duidelijk is, is dat de hype rondom deze 2017 drop immens was.

Ook ikzelf zat op de bewuste donderdagochtend klaar voor de drop. Om 9.00uur scherp zouden ze uitkomen bij een handjevol (r)etailers. Zelf was ik niet in de gelegenheid om te campen voor een instore-drop, maar Roman wilde ’s middags wel ff langs Solebox Amsterdam gaan om te checken of zij toevallig nog een maatje 46 voor me hadden liggen. Ik belde vooraf met Solebox, maar al snel bleek dat zij geen grote maten binnen kregen.
Vervolgens zette ik m’n zinnen op de online releases… Zonder succes. Zowel bij Nike, Solebox’ webshop, BSTN Store punkt DE als alle andere webshops werd ik teleurgesteld.

De enige optie die ik nog zag was om resell te betalen… En daar had ik niet zoveel zin in, gezien de prijzen die voor 2012 paartjes gevraagd werden. Een paar Ebay-, Klekt- en Depop-zoekopdrachten later had ik een paar gevonden op Depop voor een degelijke prijs. Ik stuurde de verkoper een paar berichten en de deal was gesmeed.

Kort na de release kreeg ik ineens een bericht van een mede-sneakerhead uit Engeland, die er lucht van had gekregen dat ik een maat 46 zocht. Hij had die maat weten te scoren bij een restock van Footdistrict uit Spanje en wilde ze naar me opsturen voor retail + de verzendkosten! Dat betekent dat ik nu een tweede paar incoming heb, die ik als gym beaters ga gebruiken!

Om wat voorpret te beleven zocht ik naar wat fitpics op social media, toen ik opeens op een review stuitte op YouTube. Deze had nogal een clickbait-titel: ‘NIKE FLYKNIT TRAINER 2017 REVIEW & ON FEET ** What you don’t know! **’. Hoewel ik daar normaal redelijk immuun voor ben, besloot ik uit nieuwsgierigheid toch het filmpje te bekijken.
Ik zal niet verklappen wat de verborgen features precies zijn, maar Nike heeft de details goed verstopt kan ik zeggen!


Wil je nog een kans om ze voor retail te bemachtigen? Op 24 augustus droppen ze opnieuw in Noord-Amerika. Mocht je daar dus een #plug hebben, make that call!