EXCLUSIEF: Yeezy 700 ‘Static’ review

0
Advertentie - Klik voor meer

Speciaal voor Daily Supply geeft David ons een exclusieve review van de Yeezy 700 ‘Static’. Ken je David nog niet? Check dan even ons interview met David.

Yeezy 700 Static Header

Eerder al dropte wij een eerste blik op de Yeezy 350 V2 ‘Static’. Ook lieten we jullie zien waar je deze kan shoppen. Maar ook de Yeezy 700 komt in de ‘Static’ Colorway. De officiele release is op 29 december, maar speciaal voor jou geven wij alvast een exclusieve review. Benieuwd? Scroll snel verder om alles te lezen en de beelden te checken!

Review: Yeezy 700 ‘Static’ door David de Ruiter.
De Upper is volledig opnieuw redesigned en voelt lichter aan dan de V1’s. Onder de panelen van leer, nubuck en suède is er gebruik gemaakt van een PrimeKnit upper en een vastgenaaide PrimeKnit tong. Veel meer 3M detailing door de hele schoen, wat deze ietwat rustige colorway (vergeleken met zijn voorgangers) tóch wel erg outstanding maakt.Yeezy 700 'Static'
Yeezy 700 'Static'De Fit is veranderd, maar toch zou ik persoonlijk dezelfde maat die ik in de 700 V1’s heb aanhouden in de V2’s.  De hiel is anders vormgegeven, waardoor je ietwat meer gesloten in de schoen zit. Ook is het materiaal in de toebox dunner. Veel mensen hadden last bij de V1’s van knellende tenen, omdat de leest erg spits was gemaakt waardoor er weinig ruimte was in de neus. Dit hebben ze veranderd door de padding weg te halen en te vervangen door het TPU materiaal, wat ook te vinden is in de Yeezy Boost 350 V2. Hierdoor blijft de schoen te allen tijde de vorm behouden, maar is er meer ruimte in de neus (wat uiteraard het comfort verbeterd).

Advertentie - Klik en shop

Yeezy 700 'Static'

In de V2 is gekozen om een Ortholite insole te verwerken, iets wat we eerder ook zagen in alle Yeezy 500’s (die ondanks ze geen BOOST hadden erg comfortabel zijn, mede dankzij de insole). Deze insole is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van de V1’s (zie foto waarin ik het laat zien met de MAUVE 700 V1’s).

Yeezy 700 'Static'
Yeezy 700 'Static'
Ook wanneer de zool wordt weggehaald, zie je duidelijk dat Adidas heeft geluisterd naar de klanten. Ondanks de Yeezy Boost 700 V1 erg comfortabel is, was er ruimte voor verbetering. Daar waar de V1 een extra materiaal over de BOOST heeft (zoals de Yeezy Boost 750 ook heeft), is de BOOST veel zichtbaarder in de V2 (Vergelijkbaar met de UltraBoost). Doordat je directer op de BOOST staat met je voet, is het comfort nóg beter dan zijn voorgangers.

Yeezy 700 'Static'

Kortom, een ware verbetering ten opzichte van de V1 en voor mij (David) persoonlijk zéker top vijf schoenen van dit jaar die uitgekomen zijn. Wat vinden jullie? Laat in de reactie jouw favoriete Yeezy model en colorway weten!

Release details:
Datum: 29 december
Prijs: €300,-
Winkels:
Patta
Zeedijk 67
Amsterdam

Solebox
Nieuwezijds Voorburgwal 240
Amsterdam

Adidas Originals Store Amsterdam
Leidsestraat 7
Amsterdam

Advertentie - Klik en shop