Afgelopen zaterdag werd de nieuwe vestiging van Solebox geopend in hartje Amsterdam. Tijd om deze nieuwe shop eens te bezoeken.

Wat me meteen opviel was dat de winkel een stuk groter was dan ik had verwacht. Het tweede wat opviel, je loopt letterlijk een sneaker laboratorium in. Een lab met rook, reageerbuizen, potjes, flesjes met felle vloeibare dingen erin en heel veel sneakers. Shit is crazy, en met crazy bedoel ik goed crazy. Ik durf met zekerheid te zeggen dat dit de tofste sneakerzaak is van de BeNeLux.

solebox

De inrichting is dus heel tof, maar het sneaker aanbod is nog beter. De opening was dus zaterdag en zoals jullie hebben gelezen deden ze dat met flink wat spektakel. Yeezy’s, Nike AirMax 97’s en speciale Solebox collabs waren verkrijgbaar bij de opening. Om deze reden hebben sneakerheads wel 6 dagen in de rij gezeten. Mij werd verteld dat ongeveer 40 man dit zolang heeft volgehouden, op de dag van de opening stonden er ongeveer 240 man te wachten om een paar sneakers te halen. Speciaal voor de opening van de store zijn ze ook een samenwerking aangegaan met Daily Paper. Ze hebben samen een toffe longsleeve uitgebracht die nu nog steeds verkrijgbaar is!

solebox

Wat een leuke verrassing was, was dat er nog een aantal exclusieve paartjes verkrijgbaar waren. Niet alles was dus leeg gekocht door de wachtende meute. Ik moet hier wel bij zeggen dat er vooral nog erg grote en erg kleine maten beschikbaar waren.

solebox

Al met al ben ik heel blij dat Solebox nu in Amsterdam zit, ik denk dat ik hier nog veel paartjes ga scoren. Het is dus zeker een bezoekje waard al ga je alleen maar even kijken.
Het adres van de shop is Nieuwezijds Voorburgwal 240, Amsterdam. Bekijk hieronder nog wat meer foto’s om een goede impressie te krijgen!

solebox

DEEL
Teveel schoenen om op te bergen, een hart dat sneller gaat kloppen bij elke nieuwe collectie van Supreme en Stone Island en ook nog eens een passie voor dry denim. Mijn inkomen gaat dus naar kleding inderdaad... Ik ben werkzaam in de modebranche en eet veel te vaak buiten de deur. En dan het liefst hamburgers en kreeft. Al deze passies bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik Daily Supply ben begonnen. Want zo kan iedereen een beetje meegenieten.