Zijn jullie niet wat te oud om op een wipkip te zitten in een speeltuin kan je je afvragen. Maar feit is, we wippen graag en wie houdt ons tegen? En geloof ons of niet, het ging deze dag allemaal wat lekkerder door de adidas X_PLR.

De naam X_PLR staat voor, Explorer. Dus ik zat maar na te denken hoe ik deze schoen kon testen. Ik kon heel cliché voor ‘Urban Exploring’ gaan en foto’s maken bij de NDSM-werf of het EYE in Amsterdam. Dan was mijn ‘Influencer van 300 in een dozijn status’ direct gestegen. Maar zo desperate ben ik nog niet. Ik ging voor datgene wat vroeger een hele uitdaging was: De Speeltuin.X_PLR

Het is misschien een beetje gekke plek om een sneaker te testen dat weet ik ook wel. Maar als je gaat nadenken kan je de schoen op elk aspect testen. Ik ben voor de volgende drie punten gegaan: Looks, Comfort en Flexibiliteit.X_PLR

Looks: Als je heel snel kijkt kan je er iets van de adidas NMD in terugzien. Als je beter kijkt zie je dat het een totaal andere schoen is. Door het geweven materiaal krijgt de schoen een soort ‘digital camo’ upper. Zelf houd ik echt van de combinatie groen en zwart dus de eerste punten zijn binnen. Een ander tof aspect van de X_PLR is het veter systeem. Je hoeft deze niet te strikken maar je kan ze zo aantrekken, wat erg gemakkelijk is en zorgt voor extra comfort.

X_PLR

Comfort: Ik heb het net gezegd, het vetersysteem is erg nice. Het beweegt mee als je loopt (of wipt), maar zorgt dat de schoen strak genoeg om je voet blijft zitten. Daarnaast is de schoen erg licht en heeft deze een soort sockfit. Het is dus geen zware klomp aan je voeten, maar een prima lichtgewichtje wat nog steeds een opkomende trend is.X_PLR

Flexibiliteit: Is dit hetzelfde als comfort? Nee. Een schoen kan heerlijk zitten, maar als er te weinig flexibiliteit in zit gaat deze na een tijdje minder lekker zitten. De klimmuur van zeker 1,5 meter hoog was precies wat ik nodig had om deze te testen. De schoen is flexibel, maar je merkt wel verschil met een Adidas Boost zool. Dat kan ook niet anders, want de Adidas Ultra Boost bijvoorbeeld is zo’n €100,- duurder. Flexibel genoeg dus om een hele dag rond te lopen en zo hier en daar een klimmuurtje mee te pakken. X_PLR

Ben jij nou helemaal verkocht door de capriolen die ik heb uitgehaald met dit fijne paartje? Je kan ze al voor €99,99 halen bij Sneakers! Zeker een aanrader als je een fijne trendy sneaker zoekt met een zacht prijsje. x_plr x_plr

DEEL
Teveel schoenen om op te bergen, een hart dat sneller gaat kloppen bij elke nieuwe collectie van Supreme en Stone Island en ook nog eens een passie voor dry denim. Mijn inkomen gaat dus naar kleding inderdaad... Ik ben werkzaam in de modebranche en eet veel te vaak buiten de deur. En dan het liefst hamburgers en kreeft. Al deze passies bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik Daily Supply ben begonnen. Want zo kan iedereen een beetje meegenieten.