Lamborghini is een redelijke baas in het maken van veel te snelle sportauto’s. Maar blijkbaar heeft het bedrijf ook andere ambities. Met de komst van de nieuwe Urus gaan ze een hele andere kant op.

De foto laat de eerste grote verandering al zien. De nieuwe Urus wordt de eerste SUV van Lamborghini die geproduceerd gaat worden. Maar dit is niet het enige vernieuwende aan de Urus. De Urus wordt ook de eerste plug-in hybrid die Lamborghini op de markt brengt. Volgens de R&D baas Maurizio Reggiani van Lamborghini zal het niet de enige Hybride worden. In de toekomstige sport modellen zal dezelfde technologie gebruikt worden. De reden dat dit nog niet eerder gedaan is, is omdat ze met de huidige technologie geen hybride sportauto konden maken waarmee ze tevreden waren. Daarnaast laat de CEO van Lamborghini Stefano Domenicalli weten dat het wel bij een hybride zal blijven. Volgens hem staat een volledig elektrische sportauto van Lamborghini nog niet in de planning.

Over de nieuwe Urus zijn al verschillende specificaties te vinden, maar niks is nog echt duidelijk over de hybride versie. De auto wordt in 2018 uitgebracht en binnenkort zal er meer duidelijkheid komen. 

DELEN