De eerste terugblik 2016: Beste Album

We zitten alweer bijna twee weken in december, dat betekend dat we het nieuwe jaar al bijna kunnen ruiken. Voor sommige is 2016 waarschijnlijk veel te snel gegaan, voor andere kan het jaar niet snel genoeg voorbij zijn. Hoe dan ook er is veel gebeurt dit jaar. Daarom gaan we terugkijken naar de goede en slechte dingen en we beginnen met het voor ons beste album van 2016!

Er is geen album dat voor iedereen het beste album is. Daarom heeft de crew van Daily Supply zijn beste album uitgekozen en laten ze weten waarom dat voor hun het beste album is.

Frank Ocean – Blond

frank-ocean-blond-2016-billboard-1548

Roman: Voor mij is dit het beste album van 2016 omdat het me heeft verrast en geraakt. Ik zat (net als heel veel andere mensen) te wachten op een nieuw album van Frank. Ik verwachte en hoopte op een soortgelijke Channel Orange maar dat is Blond helemaal niet. Er zijn wel een paar gelijkenissen maar het is echt heel anders. Het is echt luister muziek. Ik krijg niet echt de drang om te bewegen als ik dit luister, ik droom erbij weg. Zo kan ik het hele album naar het plafond staren zonder dat ik er erg in heb dat ik niks aan het doen ben. Ik denk oprecht dat ik muziek meer ben gaan waarderen door dit album, daarom is dit het beste album voor mij.

The Game – 1992

the game

Oskar: The Game is al jaren een baas in de Hip-Hop scène. Met dit album heeft hij wel echt iets speciaals gedaan. Hij heeft zijn huidige stijl met de jaren ’90 gemixed. Meestal is het een regelrechte ramp als er stukjes van oude nummers in nieuwe tracks gebruikt worden. Maar de Wu-Tang intro bij het nummer ‘I grew up on Wu-Tang’ is wel 1 van de beteren dingen die ik heb gehoord dit jaar. The Game heeft dit jaar best wat platen uitgebracht zoals Documentary 2+2.5 met maar liefste 40 nummers en nog een paar anderen. Maar de keus gaat toch uit naar 1992 omdat het gewoon zo lekker weg luistert.

Skepta – Konnichiwa

skepta

Hidde: Het heeft de grime scene weer op de kaart gezet en toegankelijker gemaakt voor een grote groep mensen. Dikke beats en een goede flow met eigenlijk alleen maar goede features. Het enige minpuntje zijn die skits waarin lijp gepraat wordt.

The Weeknd – Starboy

the weeknd

Dennis: The Weeknd is voor mij dé man van 2016. Op zijn vibe kan iedereen lekker gaan. De moeite en tijd die in het album is gestoken kan je heel duidelijk terug horen. Hij staat bij mij nu al meer dan een week lang op replay met als favoriet Sidewalks.

Kanye West – The Life of Pablo

kanye-west-the-life-of-pablo-delay-2016-spin1-640x417

Jaime: Het zevende studio album had ten eerste de meest merkwaardige release van het jaar. Eerst een releaseparty in Madison Square Garden, om vervolgens het album te veranderen. Nog eens te veranderen. En nog eens… En net als de release, voelt ook het album zo: rommelig en rauw. Net als in voorgaande albums ontdekken we een nieuwe kant van Kanye’s karakter. De egocentrische Kanye in MBDTF of de woedende in Yeezus, maakt plaats voor een labiele, wispelturige Kanye. Niet heel vreemd. “Name one genius that ain’t crazy”, vraagt Kanye in ‘Feedback’. Maar wie zich door Kanye’s doolhof van emoties waant, loopt zich genadeloos vast op tegenstellingen. Het voelt gebrekkig, maar tegelijk zeer gedetailleerd. Hij weet exact waar hij mee bezig is, maar heeft geen idee hoe ermee om te gaan. Het neigt naar gospel, maar is te Christelijk beïnvloed. Juist die onduidelijkheden maakt het album een eindeloos avontuur. Het voelt of Kanye afstand neemt van de wens zijn imago te willen smeden. In plaats daarvan legt hij het heft in jouw handen. Bepaal jij maar wie Kanye is, “I just wanna be liberated” (Father Stretch My Hands Pt. 1).

 

 

DEEL
Teveel schoenen om op te bergen, een hart dat sneller gaat kloppen bij elke nieuwe collectie van Supreme en Stone Island en ook nog eens een passie voor dry denim. Mijn inkomen gaat dus naar kleding inderdaad... Ik ben werkzaam in de modebranche en eet veel te vaak buiten de deur. En dan het liefst hamburgers en kreeft. Al deze passies bij elkaar hebben ervoor gezorgd dat ik Daily Supply ben begonnen. Want zo kan iedereen een beetje meegenieten.