Terugblik 2016: Fashion collabs

Het jaar zit er weer bijna op dus blijven we nog even terugblikken. Ditmaal geven wij jullie een terugblik op een paar van de fashion collabs van 2016!

H&M x Kenzo
Om te beginnen natuurlijk de H&M x Kenzo, een collab waar ik en mijn collega’s van Daily Supply niet heel erg over te spreken waren. Kenzo is sinds dit jaar niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zo dacht H&M hier profijt van te maken. Helaas werd deze collab meer trashion dan fashion, maar gelukkig waren er een boel mensen die hier anders over dachten. Blijkbaar wordt er niet alleen voor sneakers gecamped, zo waren er zat mensen die de nacht van 2 op 3 november voor de H&M winkel doorbrachten. En online ging het zo hard, begrijpen jullie het? Ik niet namelijk, gelukkig maar dat smaken verschillen! Heb je ons artikel over deze collab nog niet gelezen, doe dat dan nu hier.
Kenzo x H&M Fall/Winter 2016 Lookbook

Supreme x The North Face
Een collab die vaker gebeurt en hier word ik gelukkig van. Supreme en The North Face zijn toch wel één van de grote streetwear merken deze dagen. Eigenlijk is dit dus gewoon vuur met vuur. Helaas wel een wat prijzigere collab die uiteraard in no time werd uitverkocht. Orange is the new black en dan heb ik het niet over de Netflix serie, nee precies oranje is dé kleur die je in je kast moet hebben. Zo kwamen er oranje jassen, broeken, tassen en heuptasjes. Deze collab was toch wel één van de betere in 2016, vergeet niet even om het volledige artikel over deze collab hier te lezen.

supreme-x-the-north-nuptse-jackets-fw16-front-view
BAPE x Ronnie Fieg
Als je het mij vraagt een samenwerking die goud waard is. BAPE is denk ik wel dé topper in de streetwear naast Supreme en The North Face. En Ronnie Fieg, tja wat moet ik daar nog eens over zeggen. Alles wat deze man aanraakt lijkt wel in goud te veranderen. Zo kwam er uit deze samenwerking op de BAPESTA een FIEGSTA schoen uit en damn wat ziet die er strak uit. Check hier even het artikel en filmpje over de productie van deze schoen.
ronnie fieg

Adidas Originals x Palace Skateboards
Zet drie strepen op een Palace item en het veranderd in een musthave. Nog een collab waar ik erg over te spreken ben. Inmiddels is dit een vaker voorgekomen collab, maar de SS16 collab maakte het weer helemaal waar. Mocht je hier nog geen item van in je kast hebben hangen mis je toch echt wat. De collab bracht een paar juweeltjes met zich mee, check hier even alles hierover!
adidas-s-originals-fw16-palace-ms-7_91341

Carhartt x Patta
Last but not least is natuurlijk niets minder dan de laatste collab tussen streetwear giganten Carhartt en Patta. Dit is een collab waar ik als nederlander trots op ben. Patta is uiteraard naast Daily Paper voor mij toch wel het grootste Nederlandse streetwear merk. En geloof het of niet, maar deze collab heb ik wegens werk moeten missen. Gelukkig waren mijn Daily Supply collega’s hier wel bij net als in 2014. Lees hier nog even alles over deze collab!
carhartt_x_patta_logo_t-shirt-black-02-1024x768

Uiteraard waren er nog veel meer hele sterke collabs, en zullen er zeker ook nog veel komen in 2017. Blijf ons volgen om alles hier over te lezen!

DEEL
Ik kan uren praten over sneakers en kleding. Vind mij met een camera of een koptelefoon op. Voor elk hiphop en techno feestje mag je me uitnodigen!