Daily Paper werkt voor het eerst samen met Puma

Het wereldwijd bekende sportmerk Puma gaat voor het eerst een samenwerking aan met het in Amsterdam gevestigde streetwear label Daily Paper. Dit levert een bijzondere collectie op waar de heritage van beide merken speels in zijn verwerkt. Deze collectie is geïnspireerd op de Oost-Afrikaanse roots, met de cricket-spelende Masaai als grootste inspiratiebron.

Afrikaanse cricketspeler Maasai Warriors

Sinds 2010 laat Daily Paper heel wat stof opwaaien binnen de Nederlandse, maar ook internationale streetwear scene. Geïnspireerd door hun Afrikaanse roots en hun liefde voor moderne fashion, is Daily Paper uitgegroeid tot een gerespecteerd modemerk met populaire ready-to-wear items. De nadruk ligt daarbij op tailoring en een eclectisch gebruik van materialen. Kwaliteit, strakke details, culturele invloeden en inspirerende designs zorgen voor de unieke en eigentijdse uitstraling van het merk.
puma x daily paper ss17

De eerste Puma x Daily Paper collectie bestaat uit een kledinglijn en een aantal iconische Puma classics die een nieuwe twist hebben gekregen. Opvallende gespikkelde prints en premium materialen kenmerken de samenwerking. Deze zijn zowel terug te zien op polo’s, shorts, sweatshirts en parka’s, maar uiteraard ook op de sneakers.

puma x daily paper ss17

De Puma Match, een bekende klassieker, is één van de toonaangevende stijlen die deze collectie extra uitgesproken maakt. Daily Paper heeft deze classic sneaker geupgraded tot drie nieuwe versies: één met klittenbandsluitingen, één met de originele vorm maar met verfspatten over de hele schoen en tot slot één met een gekleurde, transparante zool.

puma x daily paper ss17puma x daily paper ss17puma x daily paper ss17

Een andere schoen waar Daily Paper een nieuwe dimensie aan geeft, is de Court Platform. Deze schoen heeft (zoals de naam al zegt) een plateauzool en een bovenwerk van premium knit en leer. De schoen is veelzijdig, edgy en aantrekkelijk voor zowel mannen als vrouwen!

puma x daily paper ss17puma x daily paper ss17puma x daily paper ss17

Dan de kledinglijn: klassieke stijlen uit het Puma-archief zijn door Daily Paper opnieuw vormgegeven met duidelijke snijlijnen, color blocking en motieven die de Maasai en hun geschiedenis op het cricket-veld weergeven. Elk kledingstuk uit de collectie is voorzien van een rubberen PUMA x Daily Paper collab-logo, waardoor de samenwerking op een officiële manier wordt gehighlight.

puma x daily paper ss17 puma x daily paper ss17 puma x daily paper ss17 puma x daily paper ss17

Zoals we van Daily Paper gewend zijn, is de collectie ook perfect door de ladies te rocken die wel houden van een boyfriend look. Niet alleen de kleding is in kleine maten verkrijgbaar, ook de schoenen komen in de maten 36-40!

puma x daily paper ss17

De langverwachte Puma x Daily Paper Spring/Summer 2017 collectie is vanaf 24 februari 2017 verkrijgbaar via Puma flagship stores, Puma’s webshop en premium retailers als Freshcotton, ASPACT, Avenue Store en Rib Eye Steak. Voor de early birds is de collectie vanaf 20 februari al exclusief verkrijgbaar via Daily Paper’s webshop!

Er volgt nog een tweede drop voor de zomer van de Puma x Daily Paper collectie. Deze ligt vanaf april in de winkels.

DEEL
Zeg je Hidde, dan zeg je sneakers! Hoewel het niet uit een medisch onderzoek is gebleken, durf ik gerust te zeggen dat ik verslaafd ben aan het kopen, kijken en bewonderen van sportief schoeisel. Ik zorg ervoor dat jij geen exclusieve sneaker-release meer mist en zal daarnaast af en toe andere fashion-gerelateerde posts schrijven. Mijn tweede verslaving is het binge-watchen van Netflix-series. Na House of Cards, Suits en Narcos ben ik inmiddels hooked aan de serie Arrow!