Onze favoriete items van Daily Paper’s Spring/Summer 2017 Collectie

0

Eén van Nederlands jongste exportproducten is de kledinglijn van Daily Paper. Binnen aanzienlijk korte tijd hebben zij hun naam weten te vestigen in de internationale modewereld. De manier waarop het merk Afrikaanse heritage vertaald naar hedendaagse ready-to-wear mode is uniek in de scene en geliefd door velen. Voor Spring/Summer 2017 haalde het Amsterdamse merk inspiratie uit de lichaamsbeschilderingen van de Surma stam uit Zuid-Ethiopië.

De Surma stam die in Omo Valley in Ethiopië leeft, heeft een cultuur waarin body art een belangrijke rol speelt. Met klei, bloemen, bladeren en twijgjes versieren stamleden elkaars lichamen, wat prachtige levende kunstwerken oplevert. Fotografen vanuit de hele wereld bezoeken graag de Surma stam om dit vast te leggen.

Voor Daily Paper resulteerde de inspiratie in hun meest kleurrijke en diverse collectie toe nu toe. Door kleurgebruik en toffe flowerprints wordt op een subtiele manier verwezen naar Omo Valley waar de Surma stam leeft. Een aantal items neigt naar high-fashion, maar het merendeel is ook voor de gewone man (en vrouw!) draagbaar. Zo is er dus voor elk wat wils!

Wijzelf zijn ook meer van de subtiele low-key items die je in bijna alle gelegenheden kunt dragen. Om die reden hebben we onderstaande items uitgekozen als favorieten.

daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-6 daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-5

Flower Piece T-shirt in Zwart en Wit
Dit T-shirt heeft een klein klein Daily Paper Shield logo op de borst en heeft aan de achterkant datzelfde logo, maar dan met een grote bloem over het midden als ode aan de Surma stam. Past goed op je jeans, joggers of chino, maar kan ook prima op een zwembroek deze zomer! Hier te koop voor €49,95.

 

daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-4daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-8

Flower Sweatshirt in Zwart en Navy
Dit sweatshirt is gemaakt van French Terry; een geborsteld katoen van hoogwaardige kwaliteit dat gemaakt is om lang mee te gaan. Ook dit item heeft het Daily Paper Shield logo op de borst, maar wat hem uniek maakt zijn de vier verschillende bloemen die op beide armen geprint zijn. Perfecte schoonzoon-swag! Te koop voor €89,95 straight from the source.

 

daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-1daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-2

Striped Longsleeve in Rood/Wit en Navy/Wit
Een shirt of trui met Bretonse strepen mag eigenlijk in niemands kast ontbreken. Daily Paper geeft het van oorsprong Navy/Wit dungestreepte marine shirt een frisse update door de driekwart mouwen te vervangen door mouwen met een volledige lengte, de strepen te verbreden en ook een Rood/Wit variant te maken. Een klassieker in een nieuw jasje… Uhhh… Shirt, natuurlijk! Deze longsleeve is voor €69,95 verkrijgbaar in Daily Paper’s webshop.

 

daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-7daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-9

Panel Sweatshirt in Navy/Wit en Rood/Wit
Voor wie geen behoefte heeft aan achttien Navy- of Rood/Witte strepen heeft Daily Paper ook gewoon een colorblock sweatshirt met één groot gekleurd vlak. Aan de voorkant is het logo op een speelse manier aangebracht tussen het gekleurde vlak en de witte basis. Mix- en Match deze met bijpassende of contrasterende shorts en je hebt een goeie zomerse look te pakken. Ook deze sweater kost €69,95 en is hier te vinden.

 

daily-paper-ss17-omo-valley-lookbook-3

Colorblocking T-shirt in Wit, Oranje en Blauw
Dit is misschien wel onze grote favoriet van de Spring Summer 2017 collectie. Een heerlijke mix van frisse kleuren, zonder erg in het oog te springen. Het Colorblocking T-shirt heeft een geborduurd Shield logo op de borst, is van 100% polyester gemaakt en heeft een boxy fit. Daarnaast komen er in een latere drop dit seizoen ook bijpassende shorts uit, waardoor je full Daily Paper kan gaan deze zomer. Winning! T-shirt kost €49,95 en is hier te koop.