Het is niet de eerste keer dat wij het over een minimalistische portemonnee hebben, en waarschijnlijk ook niet de laatste keer. Maar het is wel de eerste keer dat het een echt Nederlands ontwerp is.

Balanst is een nieuwe startup van Nederlandse bodem die zich volledig richt op het maken van minimalistische portemonnees. Na een geslaagde crowdfunding zijn de portemonnees nu verkrijgbaar.

De body van de portemonnee is heel clean ontworpen daardoor oogt de Balanst erg luxe.. Op het eerste gezicht lijkt het niet eens op een portemonnee, maar als je de voorkant open swiped en de pasjes omhoog komen wordt het al snel duidelijk wat het is. Dit is misschien ook wel de tofste functie, het open en dicht swipen. In het huidige model passen 6 pasjes, maar we hebben gehoord dat er een model aankomt waar er 10 in passen. In de Balanst zit ook een klein vakje voor brief- en losgeld of bijvoorbeeld een sleutel. Je verliest dan ook geen functionaliteit van een conventionele portemonnee.

De Balanst is van aluminium gemaakt waardoor hij sterk is, maar ook RFID bestendig. Hierdoor kun je niet zomaar geskimd worden. Als de portemonnee volledig gevuld is weegt deze maar 90 gram en door de afmetingen is het ook geen probleem om hem in je broekzak te stoppen. Als de Balanst je wat lijkt moet je nog even geduld hebben want ze zijn nu alleen nog maar als pre-order beschikbaar. Hier moet je naartoe als je denkt dit moet ik hebben.

DEEL
Sneakers, Hip-Hop, pomades en burgers zijn een paar van de dingen waar je mij wakker voor kan maken. Daarnaast ben ik altijd opzoek naar de nieuwste tech en gadgets. De beste combinatie vind ik een paar sneakers met een dry selvedge en dit draag ik eigenlijk ook elke dag.